Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze liedjes staan volgens een gevangene op repeat in de Russische Kapotnya-bajes

Volgens een van de gedetineerden worden de nummers dag in dag uit, maand in maand uit gedraaid.

Rusland

In de bajes zitten is sowieso geen pretje. Niet in Nederland, maar ook zeker niet in Rusland. Vooral niet als je wordt opgepakt en in het 'pre-trial detention center-7' terechtkomt, een bajes in Kapotnya zo'n 18 kilometer verwijderd van Moskou. In deze gevangenis zitten onder meer politieke gevangenen, kopstukken uit de georganiseerde misdaad en terroristen.

Ook oppositieleider Alexei Navalny zat volgens Newsweek enige tijd in de beruchte gevangenis in Rusland. En Grigory Melkonyants zit er volgens het platform nog steeds. Melkonyants was een van de kopstukken van GOLOS, een onafhankelijke waarnemingsorganisatie die optreedt tijdens Russische verkiezingen. In augustus werd de Rus echter opgepakt. Via GOLOS heeft hij nu wat details gedeeld over zijn verblijf in detention center-7.

Bon Jovi

Melkonyants zou onder meer hebben verteld over de playlist die dag in dag uit, maand in maand uit wordt afgespeeld in de Russische bajes. Nummers die keer op keer voorbijkomen zijn volgens hem Why Does My Heart Feel So Bad?, Honey en Bodyrock van Moby.

Een andere artiest die constant gedraaid wordt volgens Melkonyants is Bon Jovi. Zowel One Wild Night als It's My Life. Laatst genoemde track ging viraal via een filmpje waarin een Oekraïner het nummer speelt terwijl zijn landgenoten zandzakken aan het vullen zijn tijdens de oorlog. Bij een concert droeg Bon Jovi het nummer vervolgens op aan de Oekraïners.

Andere nummers in de playlist zijn volgens de Rus AC/DC's Thunderstruck, het Russische volkslied en liedjes over Moskou.

Bizar
  • Newsweek
  • Adobe Stock