doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Een fiets die zich aanpast aan jouw leven: toekomstmuziek of nu al realiteit?

Eén fiets voor al je wensen en behoeftes. Bestaat dat?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6109a710bc7d2 img{#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6109a710bc7d2 img{#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6109a710bc7d2 img{#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6109a710bc7d2 img{#fig-6109a710bc7d2 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Een fiets die zich aanpast aan jouw leven

Als je een fiets koopt, dan doe je dat meestal met in je achterhoofd het doel waarvoor je deze het meest zal gaan gebruiken. Je koopt een zogenaamde moederfiets als je er vooral je kinderen makkelijk en veilig op wil vervoeren. Je kiest voor een transportfiets als je er bijvoorbeeld je schoolboeken of boodschappen makkelijk op mee wilt nemen. Wil je er lange, snelle tochten op maken, dan kies je waarschijnlijk een racefiets, terwijl je voor een mountainbike zal kiezen als je graag wat stevigere terreinen opzoekt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Is het mogelijk om 1 fiets te ontwikkelen die voor al deze dingen geschikt is? Die je moeiteloos kan gebruiken voor welke gelegenheid dan ook, en die zich volledig aanpast aan jouw leven? Is het toekomstmuziek, en wordt het ooit mogelijk, of is het echt niet te doen om al deze zaken met elkaar te combineren.

De oplossing is er, deels

Een fiets die zowel racefiets, als mountainbike als stadsfiets is, dat wordt lastig. Het model van de fiets, het gewicht en het type banden bijvoorbeeld, is in al deze gevallen te verschillend. Logisch ook, want de doelen die je met de verschillende fietsen wilt bereiken liggen ook wel erg ver van elkaar verwijderd. Of het ooit gaat lukken al deze types met elkaar samen te voegen, is dan ook maar zeer de vraag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Op een iets kleinere schaal zou het wel kunnen, sterker nog, dat kan al. Een stadsfiets die op verschillende manieren en met verschillende doelen te gebruiken is: een hele uitdaging. Daarvoor heb je om te beginnen een degelijk frame nodig, stevig genoeg om een aardig gewicht mee te vervoeren, maar tegelijk licht genoeg om makkelijk en snel in beweging te krijgen en flexibel te blijven. Je wilt er een motor in doen, aangezien steeds meer mensen kiezen voor een e-bike. Er moet gezorgd worden voor voldoende versnellingen en goede verlichting, en brede banden zodat ook een tramrails geen obstakel meer vormt.

Dat is de basis waarvandaan je verder kunt gaan bouwen. En in het geval van de Muto bike, is het de berijder zelf die dat doet.

Kies en combineer

Bij de Muto staat de basis vast, maar maak jij de fiets verder ‘af’. Met kinderzitjes, of juist veel transportmogelijkheden bijvoorbeeld, in verschillende soorten en maten. Zodat je precies de mogelijkheden kunt kiezen die jij iedere dag nodig hebt. 

Verschillen die nog wel eens? Wil je de ene dag twee kinderzitjes, terwijl je de andere dag juist ruimte nodig hebt voor je boodschappen? Dan is het wel zo gemakkelijk als je je fiets snel en makkelijk kunt aanpassen. Een kliksysteem maakt jouw keuzes heel flexibel, en zorgt ervoor dat je je fiets in een handomdraai kunt aanpassen aan de functie die je die dag nodig hebt. Een fiets die zich aanpast aan jouw leven: het kan dus zeker. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws