Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Holleeder krijgt 4 maanden cel voor bedreiging Peter R. de Vries

Willem Holleeder heeft woensdag in hoger beroep 4 maanden cel gekregen voor het bedreigen van Peter R. de Vries. De stra...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Willem Holleeder heeft woensdag in hoger beroep 4 maanden cel gekregen voor het bedreigen van Peter R. de Vries. De straf is net zo hoog als het OM 2 weken geleden had geëist.Daarnaast moest Holleeder 3 jaar van zijn vorige celstraf uitzitten. Hij werd in 2007 en in hoger beroep in 2009 tot 9 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens afpersing, maar kwam in 2012 voorwaardelijk vrij. Volgens het gerechtshof heeft de Neus met het bedreigen van Peter R. de Vries de voorwaarden geschonden.

Hoger beroep

In maart 2015 werd Holleeder tot 46 dagen cel veroordeeld voor de bedreiging van de misdaadverslaggever, maar het OM ging in hoger beroep. Het gerechtshof heeft hem nu dus een hogere straf opgelegd."Het hof oordeelde dat die straf onvoldoende recht doet aan de ernst van het feit. Holleeder heeft De Vries ’s avonds laat aan de voordeur van zijn huis bedreigd. De Vries en zijn vrouw vonden de situatie zeer intimiderend en waren bang voor een fatale escalatie", verklaarde het gerechtshofhof.

Bedreiging