Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Asielzoekers roven azc Alphen aan den Rijn leeg

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: asielzoekers hebben zich niet echt voorbeeldig gedragen in Alphen aan den Rijn. Ze hebben een opvanglocatie leeggeroofd.

Terwijl heel de wereld het vandaag heel begrijpelijk over het tragische overlijden van grootheid Prince heeft, zoeken wij de stof voor ons dagelijkse gesprekje over de lunch toch iets dichter bij huis. Want, geef maar toe, veel verder dan 'Purple Rain' of de weerzinwekkend slecht geïmproviseerde uitzending van De Wereld Draait Door gisteren komen velen van jullie toch niet als het over 'His Royal Badness' gaat.

Lees ook: Zuid-Amerikaanse toestanden in Alphense bajes

Doorverkocht

Dus daarom over tot de orde van de dag. Over tot Alphen aan den Rijn, om precies te zijn. Dagblad De Telegraaf heeft uit interne documenten en betrouwbare bronnen vernomen dat asielzoekers het asielzoekerscentrum (azc) - in een gevangenis van Alphen aan den Rijn - compleet hebben leeggeroofd. De krant spreekt van een ''grootschalige roof''. Zo zouden er alleen al zestien televisieschermen zijn gejat en vervolgens door de asielzoekers zijn doorverkocht. Ook is er in de directe omgeving van de bajes gejat.

Onrustig in de opvang

Het komt misschien niet helemaal als een verrassing. De afgelopen maanden was het zeer onrustig in de opvang. De politie rukte meer dan vijftig keer uit. Vechtpartijen, aanrandingen, handel in drugs, drank en peuken: het kon schijnbaar allemaal in het azc. Er bestaat zelfs het vermoeden dat er geronseld is voor de jihad. Daarnaast pleegde één in Alphen aan den Rijn gehuisveste asielzoeker zelfmoord

Inmiddels is het weer wat rustiger in Alphen aan den Rijn: de 1140 vluchtelingen die sinds oktober in de bajes werden ondergebracht, zijn vertrokken. Het complex wordt momenteel weer omgetoverd tot bajes.