Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vliegtuigmaatschappij geeft kat baantje

Een geinig nieuwtje uit Canada. Vliegtuigmaatschappij Canadian North Airlines heeft een kat in dienst genomen. Of, nouja...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een geinig nieuwtje uit Canada. Vliegtuigmaatschappij Canadian North Airlines heeft een kat in dienst genomen. Of, nouja, soort van.

Als je het nieuws volgt, heb je het misschien wel meegekregen: het noorden van Canada wordt geteisterd door heftige bosbranden. Vooral rond de stad Fort McMurray is de situatie al een tijd lang nijpend. Duizenden mensen hebben huis en haard verlaten en zijn op de vlucht geslagen. Voor sommige gezinnen betekent het ook dat de trouwe viervoeter, vis of vogel in veiligheid gebracht moet worden. 

Lees ook: Felix de stationskat is gepromoveerd!

Vernuftig

Gelukkig was daar vlietuigmaatschappij Canadian North Airlines. De luchtvaartmaatschappij draaide overuren om duizenden op de vlucht geslagen Canadezen naar veiligere oorden te brengen. Ook de huisdieren - van honden tot schildpadden - werden door de heldhaftige airliner letterlijk en figuurlijk uit de brand geholpen. Kat Meow Meow - ja, echt - zou met baasje Krystal Scott en haar familie Fort McMurray ontvluchten. Eén probleempje: Krystal stond op het punt te bevallen en moest een ziekenhuis opzoeken en Meow Meow kwam wat dat betreft even heel onhandig uit. Geen zorgen: de vernuftige vliegtuigmaatschappij bood Meow Meow een baantje aan. Lees: paste op de kat. Maar toch, Meow Meow kreeg zelfs haar eigen naamplaatje! (zie foto onder het artikel)

Zie ook: falende katten!

Meow Meow is inmiddels weer terug bij haar baasjes. Dat is er één voor TempoTeam.