Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Showbizzmoord: vrijspraak gevraagd voor 'dader'

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: de showbizzmoord is weer in het nieuws. Het OM wil vrijspraak voor de man die jarenlang gezien is als de dader in deze bizarre moordzaak.

De maandag kan voor Martien Hunnik waarschijnlijk niet meer stuk. Het Openbaar Ministerie (OM) wil vrijspraak voor de man die sinds jaar en dag wordt beschouwd als de moordenaar van platenbaas Bart van der Laar (rechts op de foto). Deze muziekmagnaat - verantwoordelijk voor het succes van onder meer Benny Neyman en Corry Konings - werd in november 1981 in zijn hoofd geschoten in zijn Hilversumse villa. Van der Laar overleefde de aanslag op zijn leven niet. Hunnik gaf toe, trok zijn verklaring later in, maar werd desalniettemin toch veroordeeld in 1984. Hij kreeg celstraf en tbr - de voorloper van terbeschikkingstelling (tbs)

Niet meer geloofwaardig

Met de wens van het OM zal hoogstwaarschijnlijk een eind komen aan de langslepende zaak. Althans, een eind aan het vermeende aandeel van Martien Hunnik in het verhaal. De aanklagers vinden zijn bekentenis niet langer meer geloofwaardig, zo gaf het Haagse gerechtshof vandaag aan. Maar wie heeft de moord dan wel gepleegd? Daarover zouden getuigen later hebben verklaard dat een zakenpartner van de platenbaas de opdracht tot de moord gaf. Hoe dan ook: de zaak is verjaard, dus zal niemand meer vervolgd worden.