Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gekust, vermoord & verbrand: Yvon Pfaff werd als een beest afgemaakt

De moord op Yvon Pfaff uit Ochten heeft de ingrediënten van een huiveringwekkende thriller. Wiethandel. Een liefdesintri...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De moord op Yvon Pfaff uit Ochten heeft de ingrediënten van een huiveringwekkende thriller. Wiethandel. Een liefdesintrige. Hoge schulden. De ‘maffia’. Een bloedcontract. Een afschuwelijke slachtpartij in een vakantiehuisje. En een geslaagde undercoveroperatie. Een GRATIS voorstukje van het verhaal dat je deze week in Panorama vindt.

Yvon Pfaff wordt in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni 2014 kort na 03.30 uur aangetroffen in een uitgebrande bestelbus bij landgoed Pettelaar in het Brabantse Sint-Michielsgestel, onder de rook van ’s-Hertogenbosch. Een voorbijganger heeft de alarmdiensten ingeschakeld. Pfaff blijkt om het leven te zijn gekomen door een kogel met een schotkanaal van links naar rechts waarbij onder andere zijn linkerlong, het hart en de lever zijn geperforeerd.

Duistere wietzaken

Het slachtoffer laat veel nabestaanden achter. Hij is verre familie van de hoofdrolspelers uit de Vlaamse realitysoap De Pfaffs, over het dagelijks leven van ex-doelman Jean-Marie Pfaff en zijn ‘clan’. In België zet Yvon ook de eerste stapjes van zijn leven, maar de Belg verhuist in de jaren zeventig naar Nederland. In de omgeving van Tiel leren hij en zijn meeverhuisde twee broers hun toekomstige geliefden kennen. Ze vestigen zich op het woonwagenkamp en storten zich in de handel, handel in van alles en nog wat. Vooral oud ijzer doet het goed bij de Pfaffs. Ze leiden jarenlang een zorgeloos bestaan. Yvon is de enige van de drie die zo nu en dan zijn neus ook in wat duistere zaken steekt. Hij is vooral actief in de wiethandel. Snel en veel geld verdienen.

Lees ook: Mocro-Gangster Naoufal F.: meedogenloos en mysterieus

Ongeveer vijf jaar geleden wordt Pfaff door zijn vrouw aan de kant gezet. Ze is klaar met hem en zijn zaken. Het contact met zijn familie is dan erg verdeeld. Met een broer spreekt ie al jaren niet meer, maar met een zus en zijn kinderen heeft Pfaff nog wel contact. De Belg zoekt onderdak bij twee vrienden die hij eerder heeft leren kennen. Het gaat om de 37-jarige Erik van der H. en zijn vrouw Janet van H. (32). De relatie tussen Erik, Janet en Pfaff zorgt voor veel roddels in Tiel en omgeving.

Iedereen weet dat daar foute dingen gebeuren en dat Pfaff het duo Erik en Janet in zijn macht heeft, maar niemand praat er over. Zo zijn er verhalen dat Pfaff zich seksueel aangetrokken voelt tot Janet, maar dat zij daar niets van moet hebben. Dat zorgt voor spanningen. Erik van der H. werkt als een soort klusjesman voor Pfaff. De twee zitten samen in de wiethandel. Zo heeft Erik zijn woning vol staan met wietplanten die bedoeld zijn voor de handel van Pfaff, die ook het merendeel van de winsten opstrijkt.

Lees ook: de lugubere praktijken van Ierse criminelen in Nederland

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete verhaal van misdaadverslaggever Michael de Hoogh? Lees het in de Panorama die vanaf vandaag in de winkels ligt. Het blad is ook via onze website te bestellen. Daarnaast kan je de Panorama lezen via Blendle