Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Huurmoordenaar die zich voordeed als 'oude man' opgepakt door politie

Een Servische man die verdacht wordt van een moord in 2021, is dinsdag door de politie in de boeien geslagen. 

Masker bejaarde man

Zo'n drie jaar geleden werd er een man in de hoofdstad van Servië, Belgrado, door zijn hoofd geschoten. De vermoedelijke dader zou zich destijds hebben verkleed als oude man, waarbij hij een siliconen masker droeg en de rol nog geloofwaardiger probeerde te maken door erbij mank te gaan lopen. Dat schrijft Crimesite.

Dinsdag werd de vermoedelijke dader alsnog opgepakt doordat de politie versleutelde berichtenservices van criminele groepen wist te kraken. Crimesite schrijft na berichtgeving van Interpol dat er in 2021 door een misdaadgroepering twee mensen werden ingezet om het doelwit te observeren. Zij zouden ook verantwoordelijk zijn voor het binnensmokkelen van het moordwapen.

Naast de 'oude man' werden ook de opdrachtgever en twee andere medeverdachten aangehouden door de politie.

Criminelen als bejaarden

Het is niet voor het eerst dat we zien dat criminelen zich verkleden als een bejaarde. Zo werd er in mei dit jaar nog een overval gepleegd door een man die verkleed was als oude opa.

De overval vond plaats in een luxe horlogewinkel in Monaco. Op videobeelden is te zien hoe een 'hoogbejaarde kerel' de winkel binnenstapt en direct aan de enige medewerkster laat zien dat hij gewapend is.

Vervolgens is te zien hoe de medewerkster samen met de overvaller verschillende dure klokjes in een grote tas stopt. De actie vond overdag plaats, maar geen enkele voorbijganger lijkt door te hebben dat er een gewapende overval plaatsvindt in de winkel. Zelfs wanneer twee mannen de etalage inkijken, wordt er niks opgemerkt.

De 'bejaarde man' kan doordat niemand alarm slaat flink zijn gang gaan en verlaat de winkel met zo'n 4 miljoen euro aan horloges. Vlak voor vertrek wist hij zijn sporen uit en buiten staat er een ander te wachten met een vluchtscooter. De tas wordt tussen de twee personen ingezet en weg is opa.

Destijds waren de daders na de overval spoorloos verdwenen. Of ze inmiddels wél gepakt zijn, is onbekend.

Misdaad
  • Crimesite
  • Interpol