Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jaoaud W. in cel gearresteerd: 'Vermeende huurmoordenaar van Ridouan T.'

Volgens het OM was W. betrokken bij vijf moorden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Politie

Op dit moment zit Jaoaud W. een straf uit wegens lidmaatschap van 'moordservice' 26 Koper. De politie Midden-Nederland besloot dinsdagochtend actie te ondernemen en W. in zijn cel te arresteren op verdenking van betrokkenheid bij vijf moorden.

Vijf moorden

Volgens de Telegraaf wordt W. verdacht en vervolgd voor vijf moorden. In 2012 vond een dubbele moord plaats, op Jaap Zillig en Pieter Vos in Houten. Ook met de moord uit 2014 op Rinus Moerer wordt hij in verband gebracht. Daarnaast verdenkt het OM Jaoaud W. van de liquidaties op Mohammed Alarasi en Samir Jabli in Amersfoort.

Betrokkenheid bij een zesde moord sluit het OM echter niet uit. Dat zou gaan om de moord uit 2012 op Gilbert 'Rasta' Roemer in Nieuwegein. Voor deze zaak wordt de vermeende 'huurmoordenaar van Ridouan T.' vooralsnog niet vervolgd.

26Koper-groep

W. zat al een behoorlijke tijd achter de tralies. Hij had volgens het OM een belangrijke rol in de 'moordservice'-groep 26Koper. Na een grote wapenvondst in Nieuwegein werd deze groep opgerold. In 2016 en 2017 kregen leden van de groep tot wel 14,5 jaar opgelegd. Forse straffen, hoewel geen van hen werd veroordeeld voor het daadwerkelijk plegen van moorden. Daar was volgens de rechter te weinig bewijs voor. Jaoaud W. kreeg 13 jaar opgelegd.

De '26Koper'-groep hield zich volgens justitie bezig met de voorbereiding van verschillende liquidaties. Ook Ridouan T. zou volgens justitie één van de opdrachtgevers zijn geweest. De verdenkingen rondom T. bleven slechts bij verdenkingen, de meest beruchte crimineel van ons land werd niet veroordeeld.

Toch gaat de recherche er nu vanuit dat Jaoaud W. en Ridouan T. een persoonlijke band hebben. Dat meldt De Telegraaf. Ook schrijft de krant dat W. en T. rechtstreeks met elkaar zouden hebben gecommuniceerd. Via de inmiddels bekende PGP-telefoons zouden de twee contact hebben gehad over schutters, wat zij 'heads' noemden en over moord, wat werd gezegd als 'laten slapen'.

Bad Boys

Volgens De Telegraaf behoorden W. en Ridouan T. beiden tot een groep genaamd 'Bad Boys'. Deze groep zou in de jaren negentig een beruchte jeugdbende zijn geweest uit Nieuwegein. Jaoaud W. heette eerder Joey W., maar veranderde zijn naam na bekering tot de islam.

De advocaat van W., Max den Blanken, wilde geen commentaar geven op het nieuws rondom zijn cliënt.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Regiofotografie