Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vandaag in Le Tour: hup, Tom, hup! (INFOGRAPHICS)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Le Tour is helaas al weer bijna aan het eind toe. Hoe staan de Nederlanders ervoor? En wat gaan zij vandaag doen?

Rond tien voor elf vanochtend is gestart aan de achttiende etappe van 103e editie van de Tour de France: de grootste professionele wielerronde ter wereld. De renners staat een loodzware, individuele klimtijdrit te wachten. Zeventien kilometer, tussen wintersportoorden Sallanches en Megève. Op een deel van de route zal meer dan 10% gestegen worden. 

Al onze hoop

Hollands hoop in bange dagen: Tom Dumoulin (25, zie foto). Het Maastrichtse fietswonder won in deze Tour al een tijdrit en geldt ook vandaag als een favoriet. Hij zal als 135e renner van start gaan. Dat zal om één over half vier vanmiddag zijn. Ideaal, aangezien we de Tour vanaf 14:14 live kunnen volgen op Nederland 1. Ja, we blijven het vlaggenschip van het publieke bestel stug bij de vroegere naam noemen. Hoe dan ook: we hopen dat Tom fris en fruitig - hij heeft goeie shampoo, zo hebben we vernomen - aan de start zal verschijnen, want we vestigen al onze hoop op hem.

Lees ook: een totaal overzicht van de renners die vandaag aan de start verschijnen

De loef afsteken

Dan hebben we natuurlijk ook nog Bauke Mollema. Met nog drie etappes te gaan, het Parijse ererondje niet meegerekend, staat de Groninger knap tweede in het klassement. Hij begint dan vandaag ook als voorlaatste aan de tijdrit. Dat is om 16:56. Om de nummer één, de sympathieke Brit Chris Froome, nog in te halen, zal hij een waar mirakel nodig hebben. Mollema verloor gisteren tijd en staat nu twee minuten en 27 seconden achter op de maillot jaune. De hoop is dat hij met name z'n directe concurrenten achter zich de loef af kan steken, want een podiumplek in Parijs behoort tot de mogelijkheden, maar 't zal een lastige opgave worden.

Hup, Holland, hup!