Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen vervolging voor agent die Mitchel Winters (21) doodschoot

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen reden om de agent te vervolgen die de 21-jarige Mitchel Winters doodschoot in Sch...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen reden om de agent te vervolgen die de 21-jarige Mitchel Winters doodschoot in Schiedam. Hij zou volgens de regels hebben gehandeld.

Dat heeft het OM vandaag bekend gemaakt. De agent doodde Capellenaar Winters eind mei met één schot in het Beatrixpark in Schiedam, nadat de 21-jarige ondanks enkele waarschuwingen met een zwart voorwerp op de agent af kwam gelopen. De vrees bestond dat dit een vuurwapen betrof, aangezien er een melding was gedaan van een roofoverval waarbij geschoten was. 

Valse melding

Die melding bleek van Mitchel zelf te komen. Het zwarte voorwerp was hoogstwaarschijnlijk Mitchels mobieltje, waarmee de valse melding was gemaakt. Al snel werd geconcludeerd dat Mitchel de confrontatie met de politie zocht om zichzelf van het leven te beroven - suicide by cop. De familie van Mitchel is niet te spreken over de beslissing van het Openbaar Ministerie en is naar het gerechtshof gestapt. 

Wordt dus vervolgd.