Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze hilarische 'feiten' leren Noord-Koreaanse schoolkinderen over Kim Jong-Il

Dat Noord-Korea een totaal geschift land is, weten we al een tijdje. Maar toch weet de totalitaire staat ons altijd weer...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat Noord-Korea een totaal geschift land is, weten we al een tijdje. Maar toch weet de totalitaire staat ons altijd weer te verbazen.

Uit een nieuw rapport, gepubliceerd door Korea Herald, blijkt wat Noord-Koreaanse kinderen allemaal leren over hun psychotische leider Kim Jong-un, zijn vader Kim Jong-Il, en zijn grootvader Kim Il-sung. Om de boel even in perspectief te zetten: in het leerplan van Noord-Koreaanse kinderen staan 684 uren gereserveerd voor onderwijs over hun leiders. Dat is meer dan de lessen wiskunde en Koreaanse taal bij elkaar.

Lees ook: 10 vreemde 'uitspraken' van Kim Jong-un

De meest hilarische feiten leren de kinderen over de in 2011 overleden Kim Jong-Il, een goddelijk figuur met een vuistdik boek vol bovennatuurlijke eigenschappen.

Een mini-compilatie uit het omvangrijke repertoire van Kim Jong-Il:

- De staat zegt dat Kim Jong-Il in 1942 werd geboren op 152 m hoogte op de flanken van Korea's hoogste berg, de (vulkaan) Paektu. Voorafgaande aan zijn geboorte zou er een zwaluw reeds al zingend voorspeld hebben dat de Grote Leider eraan kwam. Daarnaast zou er bij zijn geboorte een dubbele regenboog boven de stad zijn verschenen en gingen in heel het land, midden in de winter, de bloemen bloeien. Naar aanleiding van zijn geboorte zou ook een nieuwe ster aan de hemel zijn verschenen.

- Hij is een trendsetter op het gebied van mode. Sinds hij de grijsgroene pakken begon te dragen, is dit wereldwijd het modebeeld.

- Kim Jong-Il is de beste golfer aller tijden. Zo sloeg hij in 1994, toen hij voor het eerst een golfclub beet had en achttien holes liep, 38 slagen onder par, waaronder elf hole in ones. Ook heeft hij een keer achttien hole in ones op rij geslagen.

- Kim Jong-Il is de uitvinder van de hamburger

- Kim Jong-Il kan het weer controleren.

- Kim Jong-Il hoeft nooit naar het toilet.

- Kim Jong-Il is wereldwijd nog steeds de meest geliefde leider.

Kim Jong-un

Ook de huidige leider heeft behoorlijk wat bovennatuurlijke eigenschappen. Om eentje te noemen: hij heeft tijd terug gestolen van Japan en hun klok 30 minuten teruggezet.