Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Nepbom' Pegida-demo was toch best wel echt

De 'nepbom' die eerder dit jaar bij een demonstratie van Pegida werd geplant, blijkt uiteindelijk toch niet zo nep...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 'nepbom' die eerder dit jaar bij een demonstratie van Pegida werd geplant, blijkt uiteindelijk toch niet zo nep te zijn. 

Relletjes en de vondst van een 'nepbom' ontsierden de demonstratie van Pegida én tegendemonstratie van linkse betogers afgelopen februari. Nu, ruim een half jaar later, blijkt het nep-explosief toch helemaal niet zo nep te zijn. Het betrof een zware vuurwerkbom, dat van afstand tot ontploffen gebracht kon worden. De Amsterdamse burgervader Van der Laan spreekt van een 'ernstig strafbaar feit' en benadrukt dat de explosie veel schade en leed had aan kunnen richten. 

Oorspronkelijk

In februari demonstreerde het extreem-rechtse Pegida in Amsterdam. Naast aanhangers van Pegida waren er ook veel tegenstanders op de been. De politie wist beide kampen maar met veel moeite uit elkaar te houden, mede omdat de locatie van de omstreden demonstratie op het laatste moment gewijzigd moest worden. Dit kwam door de vondst van het explosief nabij de Stopera - het stadhuis van Amsterdam, waar het protest oorspronkelijk plaats zou vinden.

Er is nog niemand aangehouden voor het vergrijp. Een verdachte die in februari werd opgepakt, werd niet veel later weer vrijgelaten.