Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het is officieel: Utopia is de langstlopende realityserie op televisie (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: het recordbrekende Utopia blijft nog wel even op televisie.

Het avontuur begon allemaal 1000 dagen geleden. Op 31 december 2013, om precies te zijn. Toen sloot een groepje onbekende Nederlanders zich op in een loods (zie foto) in de gemeente Hilversum. Hun opdracht: een ideale samenleving stichten, terwijl heel Nederland op SBS toekijkt. Inmiddels zijn we 709 afleveringen en tientallen bewoners verder. Utopia - een verzinsel van John de Mol - is sinds vandaag de langstlopende realityserie ooit op de vaderlandse televisie. Zelfs Johnny's allergrootste hit Big Brother redde dit niet. 

Lees en zie ook: vijf knokpartijen in televisieprogramma's! (VIDEO'S)

Niet slecht

Alhoewel de kritieken niet altijd even mals waren, trekt het programma dagelijks nog altijd rond de half miljoen kijkers. Volgens De Telegraaf schommelen de kijkcijfers tussen 450.000 en 600.000. Niet slecht, zeker niet als je beseft dat Utopia samenvalt met bijvoorbeeld De Wereld Draait Door. En dan zijn er ook nog genoeg kijkers die de tv-samenleving dag en nacht via internet volgen. Het format van De Mol werd verkocht aan talloze landen, maar niet met evenveel succes

106 camera's, 60 microfoons

De bewoners - op dit moment zijn het er 16 - worden dag en nacht gefilmd door 106 camera's. Maar liefst zestig microfoons leggen ieder gesproken woord vast. En je kunt je voorstellen dat er daarom heus wat bijzondere momenten zijn vastgelegd. Wij hebben er een paar verzameld.

Lees en zie ook: tijdperk 'Mart' bijna op zijn eind: vijf keer sensatie me Smeets (VIDEO'S)

En dan hebben we dit nog.

Zijn jullie kijkers? Of zie je nog liever verf drogen?