Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

En dit zijn onze rijkste landgenoten, aldus Quote

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: het jarige Quote pakt uit met de top 1000 rijkste Nederlanders.

En nee, wij staan er helaas niet tussen. Wie er wél op de extra lange lijst van het 20-jarige Quote te vinden zijn? Nou, wat te denken van Frits Goldschmeding? De 83-jarige oprichter van uitzendbureau Randstad verloor het afgelopen jaar een miljard (!) op de beurs, maar steekt alsnog met kop en schouders boven de rest van bovengemiddeld welvarend Nederland uit. Heer Goldschmeding heeft een eigen vermogen van 3,5 miljard euro. Daar moet ondergetekende veel stukjes voor tikken. Heel veel stukjes.

Lees ook: de rijkste mensen ooit

Negennullenclub

Goed, in de rest van de top tien komen we onder meer Hans Melchers tegen. Vader van de in 2005 ontvoerde Claudia Melchers. Met een vermogen van 2,5 miljard heeft hij wederom goed geboerd in de chemische industrie. Dan John de Mol. De mediakeizer heeft met 2,5 miljard eveneens een vrij comfortabele bankrekening. Jumbo-chef Karel van Eerd is een nieuwkomer in, zoals Quote het noemt, de 'negennullenclub'. 

In de kijker spelen

Verder vallen op: Jitse Groen (380 miljoen euro) van Takeaway.nl en Eric Wilborts (195 miljoen) en René Moos (190 miljoen) van Basic-Fit. Raymond Cloosterman van winkelketen Rituals zag zijn vermogen met 90% stijgen en ziet als hij zijn mobiel bankieren-app opent een slordige 200 miljoen euro staan. Ook de drie oprichters van CoolBlue - Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers - spelen zich in de kijker. Zij hebben elk een eigen vermogen van 125 miljoen euro opgebouwd. 

11 miljard

De rijkste familie is, opnieuw, de familie Brenninkmeijer, van C&A. De rijkste Nederlander in het buitenland is Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken. De dochter van Freddy beschikt over een slordige 11 miljard euro. 

Duizelingwekkende bedragen!