Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Horner trots na wereldprestatie Verstappen

Christian Horner liet na afloop van de Grand Prix van China in Shaghai weten trots te zijn op de prestatie van zijn pupi...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Christian Horner liet na afloop van de Grand Prix van China in Shaghai weten trots te zijn op de prestatie van zijn pupil Max Verstappen. Red Bull kan qua snelheid nog niet tippen aan Mercedes en Ferrari, maar met een goede strategie is er veel mogelijk.

"We hebben deze race precies de juiste beslissingen genomen, op basis van onze strategie kwamen we voor de Ferrari's terecht. Qua pure snelheid komen we nog steeds tekort, maar de jongens hebben geweldig geracet en heel erg hard gevochten voor dit resultaat. Het is geweldig om hier een podiumplaats te behalen," aldus een opgetogen Horner. 

Lees ook: 'Max bewijst andermaal zijn klasse'

De teambaas van Max was ook zeer tevreden over de individuele prestatie van de Nederlander. "Max heeft fantastisch gereden", weet Horner. "Zeker als je je bedenkt dat hij als zestiende aan de race begon."

Tijdens de race kwam Max ook veelvuldig zijn teamgenoot Daniel Ricciardo tegen, maar de teamgenoten hielden elkaar wel heel zo zag Horner tevreden toe achter de pitmuur. "Beide duels waren op het randje, maar er nooit over heen. Ze hebben laten zien dat ze op een harde, maar tevens eerlijke manier met elkaar kunnen knokken. Dat zullen we gedurende dit jaar vast nog vaker gaan zien."

Zullen we dan alvast afspreken dat we dit volgende week weer willen zien, Christian?