Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het Duitse voetbal heeft z'n week niet

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: 

Het Duitse voetbal beleeft niet zijn beste week. Eerst was er op dinsdagavond de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund, dat in het eigen Westfalenstadion zou aantreden tegen AS Monaco - in de kwartfinales van de Champions League. BvB-verdediger Bartra raakte gewond aan zijn arm en ook een politieagent liep verwondingen op. De wedstrijd werd afgelast en verplaatst naar gisteravond. Monaco was de topploeg uit het Ruhrgebiet met 2-3 de baas. Een terechte uitslag. Inmiddels is in verband met de aanslag de 26-jarige Irakees Abdul Beset A., een welbekend IS-lid, aangehouden. Het is heel goed mogelijk dat er meer daders bij de aanslag betrokken. 

Bayern-Real

Ruim 600 kilometer ten zuiden van Dortmund ging Bayern München in hun eerste kwartfinale onderuit in de Allianz Arena, de thuishaven van Bayern. Real Madrid was met 1-2 te sterk voor de Beierse topclub. Cristiano Ronaldo scoorde tweemaal. De Chileens Bayern-middenvelder Arturo Vidal wist de score nog wel te openen, maar het mocht niet baten voor de equipe van oefenmeester Carlo Ancelotti

Huntelaar

En dan treedt vanavond Schalke 04 aan tegen Ajax, hier in Amsterdam. Dat wordt een makkie voor de elf mannen van Peter Bosz, voorspelde onze verslaggever Micha Jacobs een tijdje terug. Veel ogen zullen, ongeacht het resultaat van dit Europa League-treffen, gericht zijn op Klaas-Jan Huntelaar. De Achterhoeker keert vandaag met Schalke terug in de Amsterdam ArenA, het stadion waar hij tussen 2006 en 2008 in het shirt van Ajax speelde. In de wandelgangen gonst het gerucht dat Huntelaar, die ook vanavond weer op de bank begint, zijn beste tijd in Gelsenkirchen heeft gehad en maar wat graag terug wil keren naar Amsterdam. De nuchtere Huntelaar sluit een terugkeer zelf niet uit. Maar eerst moet hij zijn best doen de domper van een week voor het Duitse voetbal te redden.

Lees ook: Schotse amateurvoetballer trapt bal naar Noorwegen

#Bedforawayfans

Wie deze week in ieder geval niet hebben verloren, zijn de fans. De aanslag in Dortmund zorgde voor verbroedering tussen de supporters van Dortmund en Monaco. De acties die op touw werden gezet gaan heel de wereld over. Zo regelden BvB-fans slaapplekken voor gestrande Monaco-supporters, onder meer door de hashtag #bedforawayfans. Ook konden Monaco-fans in vele huishoudens aanschuiven bij het avondeten. Een kristalhelder signaal naar al het IS-tuig: de voetbalwereld krijg je niet klein.

Zie je nou wel: ook met het buitenlandse voetbal kan het slecht gaan!