Door: Y.M. Osterloh
Voetbal

Feyenoord, Ajax én PSV in de Champions League? Het kan!

Elke maandag blikken we terug op het afgelopen sportweekend. Vandaag, uiteraard: hoe het hopeloze optreden van Ajax ervo...

Elke maandag blikken we terug op het afgelopen sportweekend. Vandaag, uiteraard: hoe het hopeloze optreden van Ajax ervoor kan zorgen dat we volgend seizoen maar liefst drie Nederlandse clubs in de Champions League hebben. Echt? Echt.

Natuurlijk wisten wij vrijdag al dat Ajax averij zou oplopen tegen Excelsior, maar dat dat behalve in de Kuip ook voor een jubelstemming in Eindhoven zorgde, hadden we even niet voorzien. Terwijl we met één blik op de ranglijst toch beter hadden moeten weten. Ajax is na het gelijkspel op Woudestein (1-1) titelkandidaat af – vinden ze zelf in de Arena, want het t-woord is daar inmiddels verboden – maar ook plek twee, die recht geeft op kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, is na dit weekend allerminst zeker voor de Amsterdammers.

PSV is Ajax namelijk tot op twee punten genaderd. PSV-Ajax, op 23 april, is daarmee misschien nog wel belangrijker dan Ajax-Feyenoord over twee weken. Nou en, zou je denken. Niks nou en. Het is voor iedereen beter dat Feyenoord kampioen wordt, PSV tweede en Ajax derde. Want? Champions League-voetbal! Heel simpel: Feyenoord plaatst zich als toekomstig kampioen direct voor het toernooi, PSV als nummer twee via de kwalificatie en Ajax wint de Europa League, wat ook een ticket oplevert voor het bal der giganten (dank aan onze vrienden van Voetbal International voor de tip!).

Lees ook: de E-divisie is van start gegaan (VIDEO'S)

Oké, heel realistisch is het allemaal niet, maar dat dachten ze in Barcelona ook toen ze met 4-0 op de kloten kregen in Parijs. Gewoon blijven dromen, dan komt er vanzelf eentje uit.

Deze rubriek is een bijdrage van onze redacteur Micha Jacobs.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws