Door: Y.M. Osterloh
Voetbal

Ajax: Schalke is een eitje, Excelsior niet

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend en elke maandag blikken we terug. Vandaag: waarom Ajax Schalke 04 op...

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend en elke maandag blikken we terug. Vandaag: waarom Ajax Schalke 04 oprolt in de Europa League, maar Excelsior in de Eredivisie niet.

Heb je Marc Overmars zien zitten tijdens de loting van de Europa League? Ajax treft in de kwartfinale het Duitse Schalke 04, maar het doet hem niks. Mooie loting, meer niet. Uitverkocht stadion, weer een paar miljoen euro bijschrijven op de rekening, maar een glimlach kan er niet van af. Natuurlijk niet. Marc zit met zijn hoofd in Rotterdam. Niet bij Feyenoord, maar bij Excelsior. Daar moet Ajax dit weekend weer met beide benen op de grond zien te komen na een mooi midweeks avontuur in Europa. En waar kan dat beter dan op een kunstgrasveld in Rotterdam met maar 3000 toeschouwers langs de lijn? Bij Excelsior dus, zondagmiddag om 14.30 uur.

Excelsior weet als geen ander hoe het een titelstrijd moet verstieren. In 2007, toen het AZ van Louis van Gaal op de laatste speeldag kampioen kon worden in Kralingen, schoot de derde club van Rotterdam de droom van de Alkmaarse titelkandidaat aan flarden. En ook dit jaar mogen ze weer een duit in het zakje doen. Eerst komt Ajax en daarna Feyenoord op de een na laatste speeldag op bezoek.

Marc Overmars weet dat. En hij vreest met grote vrezen. Kopenhagen van de mat tikken is daar aan toe, Schalke straks in de kwartfinale is een eitje, maar Excelsior. Dat grote, kleine Excelsior. Ze zullen toch niet… Waarschijnlijk wel.

Voorspelling: Excelsior-Ajax 1-1.

Deze rubriek is een bijdrage van onze redacteur Micha Jacobs.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws