Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze kapsels zijn officieel toegestaan in Noord-Korea (FOTO'S)

Altijd moeite om een kapsel te kiezen? In Noord-Korea doen ze niet zo moeilijk. Daar hebben mannen en vrouwen de keuze u...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Altijd moeite om een kapsel te kiezen? In Noord-Korea doen ze niet zo moeilijk. Daar hebben mannen en vrouwen de keuze uit slechts vijftien verschillende modellen.

De situatie in Noord-Korea is niet alleen explosief bij de raketbasissen. Ook kunnen er behoorlijke nucleaire rampen ontstaan bij de kapper. Helaas staat het geweldige kapsel van Kim Jong-un niet op de lijst. Die stijl is alleen vergeven aan de 'briljante kameraad', zoals hij door de partij wordt genoemd. De goedgekeurde kapsels zie je boven het artikel.

Chagrijnig

Als Noord-Koreaan kun je maar beter luisteren naar de grote leider, want als je dat niet kun je er bekaaid van afkomen. Zo liet hij eerder zijn Minister van Onderwijs executeren omdat hij wat uitgezakt en chagrijnig in zijn stoel zat. Last van een bad hair day kan dus ook funest zijn. Vooral in combinatie met een verveeld gezicht. Toeristen hoeven overigens vooralsnog niet aan de eis te voldoen.

Lees ook: 'Noord-Korea geeft bouwvakkers crystal meth'

Reizen

Mocht je ondanks of juist vanwege de leider naar het gesloten land willen? Geen probleem! Vakanties zijn mogelijk zolang er maar naar de verplichte gids (bewaker), die ze meesturen, geluisterd wordt. Dit filmpje geeft alvast een impressie van het land.