Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! Transformers: The Last Knight

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we voor...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwe van Michael Bay, Transformers: The Last Knight.

Als kind van begin jaren tachtig ben ik vooral opgegroeid met twee soorten speelgoed: Lego en Transformers. Daar waar het eerste bestaat uit gele poppetjes en vierkante blokjes waarmee je de meest bizarre bouwsels kunt maken, waren Transformers superstoere actiefiguren in de vorm van auto's vrachtwagens, vliegtuigen of dinosaurussen. Speelgoed waar je als kind uren aan een stuk je vreemdste avonturen mee nabootste en hen met of juist tegen elkaar liet vechten. Best bizar dus dat beiden inmiddels ook in de bioscoop zijn uitgegroeid tot gigantische successen. Daar waar er van Lego inmiddels drie films zijn verschenen en in 2019 nog twee anderen volgen, staat de teller in het geval van Transformers inmiddels al op vijf in de afgelopen tien jaar. Het vijfde deel draait vanaf volgende maand in de bios en heeft de ondertitel The Last Knight meegekregen.

Lees ook: TrailerTrash Blade Runner 2049

Marky Mark Wahlberg

Regisseur en producent Michael Bay mocht maar liefst een kwart miljard(!) euro uitgeven om de film mogelijk te maken. Maar aangezien de eerste vier films gezamenlijk al drie en een half miljard euro opleverden in de bioscoop alleen al – en dan hebben we het niet eens over de merchandise – is die 250 miljoen natuurlijk een schijntje. Wat je allemaal koopt voor dat geld? Het beste special effects team van Hollywood én een absolute superster in de hoofdrol. Sinds de half doorgedraaide Shia LaBeouf (Indiana Jones IV, Fury) de laatste tijd enkel nog schittert in zijn protest tegen Donald Trump en zijn karakter Sam Witwicky volledig uit beeld is, is het niet hij maar Mark Wahlberg (Boogie Nights, The Departed) de gelukkige met zijn rol als Cade Yeager. Dat deed hij overigens drie jaar geleden ook al in het vierde deel, Transformers: Age of Extinction.

Lees ook: TrailerTrash The Dark Tower

Check die trailer!

Als er iets is dat we na de vier eerdere films weten, dan is het wel dat Transformers in de bios altijd garant staat voor spektakel. Een echt goede verhaallijn is er misschien niet, maar gezien het gigantische succes lijkt dat ook van ondergeschikt belang. Ook The Last Knight moet het daar wellicht niet van hebben – bij absentie van hoofd-Transformer Optimus Prime hebben de robots oorlog met de mensheid en om de wereld te redden moet Yeager op zoek naar de reden waarom zij steeds terugkeren naar de aarde. Dat doet 'ie natuurlijk niet alleen, maar volgens beproefd recept met een lekker wijf (Laura Haddock – Guardians of the Galaxy) én een andere grote naam in Hollywood (good old Anthony Hopkins – Silence of the Lambs). Alleen al de aanwezigheid van laatstgenoemde was in het verleden genoeg om zelfs de meest kritische filmkijker naar de bios te krijgen. Geldt dat nog steeds, of doe je er beter aan thuis die oude Transformerpoppen uit de doos te halen en zelf je eigen verhaal na te spelen? Check die trailer en oordeel vooral zelf!

Transformers: The Last Knight is vanaf donderdag 22 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.