Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hooligans zijn zielig, maar die in Zuid-Limburg helemaal! 

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag: de promotie-degradatiewedstrijden, die, in zeker é&...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag: de promotie-degradatiewedstrijden, die, in zeker één geval, gedegradeerd zijn tot een ordinair potje knokken.

Het voetbalseizoen, dat voor de meeste ploegen allang is afgelopen, krijgt voor zes ploegen nog een staartje in de vorm van play-offwedstrijden. AZ en FC Utrecht strijden nog om Europees voetbal, terwijl NAC Breda, NEC, MVV en Roda JC om een plek in de eredivisie spelen.

Die laatste twee ploegen vechten het onderling uit in een Zuid-Limburgs onderonsje. Letterlijk.

Het meest treurige beeld van het hele voetbalseizoen (en dat wil met die zwarte rook in het Philips Stadion toch heel wat zeggen) vond gisteren plaats in Maastricht, in de Geusselt van MVV.

Het gebeurde – we verzinnen dit niet – onder het reclamebord van ’t Vitamientje, een leverancier van versproducten en sponsor van de Maastrichtenaren. In die hoek van het stadion, tegen het uitvak van de bezoekers uit Kerkrade aan, hadden zich tientallen hooligans met zwarte en roodwitte bivakmutsen verzameld die in de rust van de wedstrijd de confrontatie zochten met de Roda-fans. Tijdens de eerste helft vloog er al van alles het veld op – van bierbekers tot zware knuppels – maar voor aanvang van de tweede helft was de bescheiden veldslag compleet.

Lees ook: Dit is de ravage na de rellen in Rotterdam (VIDEO'S)

MVV-voorzitter Bert Kersten: “Ik hoop dat we ze allemaal goed in beeld hebben met ons camerasysteem en die gaan godverdomme het land uit, wat mij betreft.”

Limburger en oud-voetballer Maurice Graef bij Fox Sports: “Ze komen hier voor de club, maar ze maken de club kapot.”

Vooropgesteld: elke steen of knuppel die gegooid wordt uit naam van welke club dan ook, is er één te veel. Maar in dit geval, in de zuidelijkste punt van Nederland waar MVV al sinds het seizoen 2000-2001 snakt naar eredivisievoetbal, is het wel héél erg zielig. Niet alleen maak je jezelf compleet belachelijk door met zo’n roodwitte badmats op je domme hoofd de confrontatie te zoeken en om een beetje te schelden met een zachte g, maar, en dat is het natuurlijk het ergste, je maakt je club hartstikke kapot.

Evgeniy Levchenko, ook bij Fox Sports: “Dit kan niet als je wilt promoveren.”

Kersten en Graef hebben gelijk: hooligans zijn idioten, maar die in Zuid-Limburg helemaal.

Voorspelling: Roda JC-MVV 2-1 (16-17 wat betreft aantal bloedneuzen buiten het stadion)

 M. Jacobs

Lees ook: Engelse hooligans voor schut gezet op Twitter (FOTO'S)