Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Noa Vahle doodsbang bij rellen FC Twente: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Sportverslaggeefster Noa Vahle is donderdagavond erg geschrokken van de rellen bij de wedstrijd FC Twente-Hammarby (1-0) in de tweede voorronde van de Conference League. Direct na de wedstrijd gingen enkele Tukkers op de vuist met de supporters uit Zweden. Vahle was namens Veronica aanwezig in het stadion.

Noa Vahle

In De Oranjezomer vertelt Noa dat ze op haar benen stond te trillen. Vahle was eerder dit seizoen ook al aanwezig bij supportersrellen bij AZ, maar vertelt dat dit drie keer zo erg was: "Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt bij het voetbal."

De dochter van Linda de Mol liet onder andere weten dat ze had gezien dat een oude man van de trap was gevallen en dat er mensen op het veld werden behandeld: "Dit is voetbal onwaardig." Noa had dan ook geen zin meer om een nabeschouwing op de wedstrijd te doen: "Laten we het dan ook niet over de wedstrijd hebben, maar uitspreken dat dit absoluut niet kan."

De supporters van beide clubs raakten na afloop van de wedstrijd met elkaar in gevecht. Fans van zowel FC Twente als Hammarby die op de hoofdtribune zaten gingen met elkaar op de vuist.

ME

Uiteindelijk moest zelfs de ME in actie komen. Rond kwart voor twee in de nacht was de rust weer wedergekeerd in en om het stadion vertelde een woordvoerder van de politie. Er zijn in totaal tien mensen gearresteerd waarvan één minderjarig persoon die inmiddels weer is vrijgelaten.

Door de onrust in het stadion moest de horeca in het centrum om middernacht haar deuren sluiten. Verder vond er een muziekfestival plaats in het centrum van Enschede wat werd stilgelegd.

Wapens

Donderdagmiddag was Enschede al uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Ook was er een noodbevel uitgevaardigd in Hengelo. Deze maatregelen waren nodig omdat er gevreesd werd voor ernstige verstoring van de openbare orde. Dit door aanwezigheid van wapens rondom het duel.

Hoeveel mensen er gewond zijn geraakt bij de rellen is nog niet bekend. Van één Zweedse supporter is bekend dat die van de tribune is gevallen en die is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

FC Twente speelt donderdag de return in Zweden om een plek in de derde voorronde van de Conference League veilig te stellen. De winnaar van het duel tussen het Hongaarse Kecskeméti TE en Riga FC uit Letland is de tegenstander van de Tukkers als ze de volgende ronde weten te bereiken.

Sport
  • Shownieuws, Nu.nl
  • NL Beeld / Proshots