Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie neemt balletjespistool in beslag

Een balletjespistool. Het is misschien omdat we zelf geen kinderen hebben in die specifieke leeftijdscategorie. Maar h...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een balletjespistool. Het is misschien omdat we zelf geen kinderen hebben in die specifieke leeftijdscategorie. Maar het schijnt dé rage te zijn onder jonge scholieren anno 2017. De 'wapens' zien er uit als niet van echt te onderscheiden semi-automatische geweren en je kunt er ook echt mee schieten. Alleen komt er in de plaats van een kogel een balletje uit.

Over de juridische status bestaat enige onduidelijkheid. Is het nu een echt wapen of niet?

Dan lezen we dit bericht op Rijnmond.nl: 'Een speciaal team van de politie heeft in een pand op de hoek van de Tollensstraat en Nicolaas Beetsstraat in Schiedam zondag een inval in een woning gedaan na een melding over een ruzie. Volgens getuigen was er mogelijk een wapen in het huis. Het Team Parate Eenheid van de politie ging naar de woning en trof daar een man aan. Die werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat er inderdaad een wapen in huis was, maar dat het om een balletjespistool ging.'

Naar aanleiding van vondst benadrukt een woordvoerder van de politie dat nepvuurwapens ook verboden zijn: "Kun je nagaan wat de gevolgen zijn als je met een nepvuurwapen rondloopt. We zijn daar van 19.00 tot nu 22.00 uur mee bezig geweest."

De politie gooide er daarna ook nog een strenge Tweet achteraan. Zie hier.

In het huis waren ook twee jonge kinderen. Zij zijn door de politie naar de moeder gebracht. Onduidelijk is met wie de man ruzie had.

Benieuwd hoe lang dit speelgoed nog gewoon in de winkel te koop zal zijn.