Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarschuwing Russische vrouwen: heb geen seks met gekleurde WK-toeristen

Tamara Pletnjova, voorzitter van de parlementscommissie voor familiezaken in Rusland, heeft bij de start van het WK voetbal in haar land Russische vrouwen gewaarschuwd om geen seks te hebben met “gekleurde WK-toeristen.” 

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Eerder waarschuwde een andere Russische politicus al voor virussen die door buitenlandse voetbalfans verspreid zouden kunnen worden.  

Kinderen van de Spelen

Pletnjova refereerde naar de “kinderen van de Olympische Spelen”. Die term verwijst naar niet-blanke kinderen die door veelal Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse of Aziatische bezoekers van de Olympische Zomerspelen in 1980 werden verwekt bij Russische vrouwen.  “Ik ben geen nationalist,” stelt Pletnjova, “maar deze kinderen hebben te lijden onder discriminatie. Ook werden ze vaak achtergelaten en bleven ze in Rusland achter met hun moeder. En zelfs als het tot een huwelijk kwam tussen de ouders, liep het vaak alsnog verkeerd af.”  

Virussen

Eerder waarschuwde een andere Russische politicus al voor virussen die door buitenlandse voetbalfans verspreid zouden kunnen worden in Rusland.  FIFA-voorzitter Gianni Infantino is zich ervan bewust dat het een groot risico is dat het WK wordt gehouden in Rusland, waar zich vaak racisme-incidenten voordoen. We mogen het probleem zeker niet onderschatten,” zei de Zwitser tegen de krant Blick.  

Racisme

Donkere spelers zijn in Rusland geregeld doelwit van beledigingen vanaf de tribune. De UEFA beboette de afgelopen jaren verschillende Russische clubs voor discriminerende spreekkoren.  De Engelse international Danny Rose sprak vorige week nog zijn zorgen uit over de situatie in Rusland. De linksback van Tottenham Hotspur wil niet dat zijn familie naar het WK komt uit angst voor racisme: “Over mezelf maak ik me geen zorgen, maar ik wil vanwege racisme niet dat mijn familie naar Rusland komt. Mijn vader is er erg teleurgesteld over. Hij zei dat hij me nu misschien nooit meer kan zien op een wereldkampioenschap,” zei Rose. "Zo zou het niet moeten zijn, maar het is wel zo.”