Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Recordaantal strafschoppen op WK in Rusland

SARANSK (ANP) - Het WK is pas net halverwege, maar nu al is in Rusland een recordaantal strafschoppen gegeven. Tijdens de groepswedstrijd tussen Portugal en Iran ging de bal voor de negentiende keer tijdens dit toernooi op de stip. Het record stond op achttien strafschoppen, bij de WK's van 1990, 1998 en 2002.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De invloed van de videoarbiter is groot op de mondiale eindronde in Rusland. Ook bij Portugal tegen Iran ging de bal op de stip na interventie van de arbiters achter de tv-camera's. Scheidsrechter Enrique Cáceres had in eerste instantie geen overtreding gezien toen Cristiano Ronaldo in het strafschopgebied onderuitging. Cáceres liet doorspelen, maar hoorde even later van de videoarbiters dat hij de beelden moest terugkijken. Op basis daarvan concludeerde hij dat de bal voor de negentiende keer dit toernooi op de stip moest gaan.

Ronaldo wist dat record niet op te luisteren met een doelpunt. De Portugese vedette zag zijn strafschop gekeerd worden door de doelman van Iran. Het betekende al de vijfde misser op dit WK, nog één minder dan het record uit 2010.