Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

IS dreigt WK-stadions aan te vallen met drones

In een propagandavideo laat IS weten dat ze de stadions die gebruikt worden tijdens het WK voetbal aan te vallen met drones.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Video

In het filmpje laat de terroristische organisatie zien hoe er explosies plaatsvinden bij de stadions. In de video zegt een IS-lid: “We hebben drones en we onderzoeken nu de locaties waar we gaan aanvallen.” De video gaat nu rond op social media en in privéchats zoals Telegram. 

Drones

De terroristen groep maakt al gebruik van drones. “IS is de eerste terroristengroep die goedkope drones koopt en ze op een verschrikkelijke manier inzet in Irak en Syrië. Terroristen kunnen hiervan leren en hun eigen drone in elkaar knutselen. Ik ben juist verbaasd dat er nog geen terroristische aanvallen met het apparaat zijn gebeurd”, vertelt drone-expert Stephen Prior aan Ladbible.

Dreigingen WK

Overigens zijn de aangekondigde aanvallen niet de eerste dreigementen van IS richting het WK. Eerder liet de organisatie al weten dat er acties zullen komen van eenlingen. 

De Russen hebben al aangekondigd om de omgevingen van de stadions streng in de gaten te houden. Bovendien heeft het leger van het land ook high-tech wapens die drones uit de lucht kunnen halen.