Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Khabib Nurmagomedov reageert op stoppen McGregor

De vechtsportwereld stond maandag op z’n kop toen Conor McGregor aankondigde om te stoppen met MMA. Nu heeft ook zijn grote rivaal Khabib Nurmagomedov gereageerd op het besluit van de Ier.

Khabib Nurmagomedov reageert op stoppen McGregor

Onrust

Conor McGregor wordt door velen als de GOAT in UFC gezien, oftewel: The Greatest of All Time. De laatste jaren kwam de Ier echter vooral in het nieuws door randzaken zoals het gooien van een steekwagen naar een busje met daarin UFC-vechters en het vernielen van een telefoon van een fan. Nu wordt hij weer beschuldigd van seksueel misbruik van een vrouw in Ierland.

Floyd Mayweather

Tussentijd het gerotzooi bokste hij nog een partij tegen Floyd Mayweather die hij kansloos verloor. Het gevecht was echter een overwinning voor zijn bankrekening aangezien hij vele miljoenen kon bijschrijven. Doordat hij daardoor meer dan een jaar niet vocht in UFC verloor hij daar zijn titel aan Khabib Nurmagomedov.

Conor McGregor

Afgelopen jaar vocht hij tegen de Rus om zijn kampioenschapsriem terug te winnen. Khabib was echter oppermachtig, waardoor McGregor eerst moet vechten tegen een lager geplaatste vechter om de kampioen opnieuw te mogen uitdagen. Dat gaat de Ier dus niet meer doen aangezien hij zijn pensioen heeft aangekondigd.

Khabib Nurmagomedov

Op de berichtgeving over McGregor heeft Khabib op zijn eigen manier gereageerd. Hij postte op Twitter een foto van zichzelf met de kampioenschapsriem. “There can be only one king in the jungle. Only one”, tweette hij.

Pensioen?

Het is echter de vraag of de Ier ook echt de daad bij het woord voegt. In 2016 kondigde het vechtersbaasje al eerder aan dat hij stopte met vechten. Zoals wij nu weten, is hij daarna gewoon doorgegaan. Het kan dus ook een goede zet zijn om betere contracten in de wacht te slepen. Voor het geld hoeft hij het echter niet te doen.