Door: Martijn Haas
Misdaad

Moet Bruno de slachter eigenlijk nog wel keepen?

Op het lijstje voetballers met een misdadig karakter staat de Braziliaanse keeper Bruno Fernandes de Sousa al enkele jar...

Op het lijstje voetballers met een misdadig karakter staat de Braziliaanse keeper Bruno Fernandes de Sousa al enkele jaren stijf op nummer 1. Wat de man op zijn geweten heeft tart het voorstellingsvermogen. Gek is het daarom niet dat er in Brazilië vrouwen de straat zijn op gegaan om te protesteren tegen een nieuw contract dat deze doelman onlangs aangeboden heeft gekregen bij de club Boa Esporte uit de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais.

Het verhaal in het kort: Bruno krijgt een jaar of tien geleden een kind met het super knappe Braziliaanse model Eliza Samudio. Die heeft eerder een affaire gehad met Ronaldinho. Zij bezoekt het soort seksfeesten dat bij spelers als Bruno en Ronaldinho erg populair is. En uiteindelijk krijgen Bruno en Eliza een korte relatie.

Die relatie gaat over, maar er is wel een zoon. Bruno weigert deze zoon als de zijne ter erkennen. Zij eist alimentatie van hem, en niet zo'n klein beetje ook. In die dagen is Bruno keeper bij Flamengo, een topclub. Hij probeert haar te ontvoeren en dwingt haar een medicijn te nemen dat haar zwangerschap zal beëindigen. Het mag niet baten.

Op het moment dat de alimentatie-aanvraag formeel wordt nodigt hij haar uit. 'Alles zal goed komen,' zegt hij haar. Ze krijgt een huisje van hem en heel veel geld. Eind goed, al goed.

Eliza wordt in een auto gezet en naar een woning gebracht, terwijl ze de baby bij zich heeft. Op de plaats van bestemming wachten vrienden van Bruno haar op en verkrachten en martelen haar zeven dagen lang. Bruno is er zelf ook bij, evenals zijn vrouw, een ex-vriendin en een politieman-vriend genaamd Marcos Santos. Gezellige boel daar dus.

Uiteindelijk laat hij haar wurgen, en voedt haar stoffelijk overschot aan zijn tien rottweilers. Naar verluid is zijn eigen zoon, het baby'tje 'Bruninho' aanwezig wanneer dit tafereel zich voltrekt. Die baby wordt door Team Bruno ergens in een sloppenwijk gedumpt. Waar de politie het kind nog levend op pikt.

De politie verdenkt Bruno meteen, en de rechter veroordeelt hem uiteindelijk tot 22 jaar gevangenisstraf. Doorslaggevend is de getuigenis van een neef van Bruno. Ook enkele handlangers krijgen fikse gevangenisstraffen. Ondertussen wordt ook zijn club Flamengo opgedragen maandelijks een bedrag te doneren voor de opvoeding van het kind.

De straf voor de martelmoord heeft hij nu uit gezeten. In totaal heeft hij 7 jaar in de gevangenis door gebracht. Bruno heeft geluk gehad dat er een maas in de wet is geweest waardoor hij vervroegd vrij kon komen. Iets met de omstandigheden in de gevangenis die niet in orde zouden zijn geweest.

Volgens de directie van Boa Esporte verdient iedereen een kans, en wil de club een mens helpen. Vrouwenorganisaties in Brazilië protesteren daarentegen. Iemand als Bruno moet kunnen terugkeren in de maatschappij, okee, maar van eerherstel kan en mag geen sprake zijn, zo eisen zij.

Eliza Samudio

Bruno

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws