Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ZIEN: vrouw (35) van beruchte drugsbaron 'El Chapo' (67) verschijnt ineens op catwalk in Milaan

'El Chapo' zit een levenslange gevangenisstraf uit, maar zijn 32-jaar jongere vrouw is sinds een jaar weer op vrije voeten. En ze lijkt haar leventje weer aardig op de rit te hebben.

Chapo

Op woensdag 13 september liep Emma Modesta Coronel Aispuro de Amerikaanse gevangenispoort uit. Dit na een gevangenisstraf van 3 jaar te hebben uitgezeten. Coronel werd in 2021 opgepakt op het vliegveld in Washington en bekende dat ze schuldig was aan witwassen en drugssmokkel. Ook zou ze haar man Joaquín 'El Chapo' Guzmán, een van de beruchtste drugsbaronnen ter wereld en voormalig leider van het Sinaloa-kartel, geholpen hebben toen hij in 2015 uit een Mexicaanse bajes ontsnapte.

Maar waar 'El Chapo' op dit wederom vastzit - dit keer zit hij een levenslange straf uit in de VS - loopt zijn veel jongere liefje dus weer vrij rond. En ze verveelt zich niet, zo bewijzen recente beelden uit Milaan. Het voormalige model werd tijdens de Milan Fashion Week ineens op de catwalk gespot. Daar showde ze een trouwjurk van de bekende ontwerper April Black Diamond.

De maker van de jurk wilde niet alleen jurken showen, maar ook een boodschap overdragen. Het moest gaan over de verhalen achter de kleding. En Emma Coronel is volgens haar een voorbeeld van 'kracht, moed en hoop'. Een controversieel persoon die een tweede kans verdient en 'breekt met de ketenen van het verleden', aldus het modemerk.

Of dat écht zo is, daar zijn de meningen waarschijnlijk over verdeeld. Coronel liet enige tijd terug nog weten vierkant achter haar man te staan. Ze claimt dat hij onschuldig is. Dit terwijl hij toch echt veroordeeld is als een van de leiders van een drugskartel dat zich volgens justitie bezighield met martelingen, moorden en grootschalige cokesmokkel - sommige bronnen beweren dat de Mexicaan op zijn hoogtepunt een vermogen van meer dan 1 miljard dollar had.

Zo ontmoette 'El Chapo' zijn vrouw

Emma werd eind jaren 80 geboren in hippiestad San Francisco, als dochter van moeder Blanca Estela Aispuro en vader Inés Coronel Barreras. Het gezin verhuisde op een gegeven moment naar Mexico, waar ze als tiener meedeed aan een schoonheidswedstrijd. Naar verluidt kwam 'El Chapo' kijken naar de miss-verkiezing. Dat was liefde op het eerste gezicht. Volgens de verhalen besloot het stel op die dag om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Emma was toen slechts 17 jaar oud, 'El Chapo' was bijna 50.

Helemaal toevallig was de ontmoeting tussen de twee niet. Emma's vader Inés Coronel Barreras is een veroordeelde drugsbaas die werkte voor het kartel van zijn schoonzoon. De crimineel stond naar verluidt redelijk hoog in de pikorde binnen de organisatie en werd in 2017 in Mexico veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugssmokkel en het illegale bezit van vuurwapens.

Entertainment
  • Il Messaggero, Nu.nl
  • NL Beeld / Avalon