Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie valt strandclub binnen, Erling Haaland feest lekker door (+video)

Je moet toch wat als je niet aan de bak hoeft op het EK.

Haaland

Erling Braut Haaland geniet op dit moment kei- maar dan ook keihard van zijn vakantie. De spits van Manchester City wist zich met Noorwegen niet te kwalificeren voor het EK - De Noren eindigden als derde in de kwalificatiepoule, achter Spanje en Schotland - en heeft dus een paar weken te overbruggen.

Overigens is dat welverdiend, aangezien Haaland een groot aandeel had in de vierde Premier League-titel voor City op rij. De Noor maakte 27 doelpunten in 31 wedstrijden. Alsof het niks is.

Marbella

Omdat Erling dus niks te zoeken heeft in Duitsland op dit moment, heeft hij het vliegtuig richting Spanje gepakt. Marbella, om precies te zijn, waar de voetballer zondagavond strandclub Playa Padra bezocht. Dat schrijft Crimesite.

Volgens het misdaadplatform deed de Spaanse politie rond 20:30 een inval in de horeca-gelegenheid. Het doelwit: een internationaal gezochte man, van wie de nationaliteit nog niet bekend is gemaakt.

Aanwezige bezoekers, onder wie de Noorse aanvaller, kregen door de luidsprekers van de club een boodschap te horen: "Dit is een routineklus. Als we klaar zijn, kun je doorgaan met de avond en genieten. Wees kalm. Er is niets ernstigs of verontrustends."

Aanwezige bezoekers, ook de wereldberoemde voetballer, moesten zich identificeren, waarna het feestje gewoon verder ging. Business as usual dus.

Onderwereldparadijs Marbella

Zo'n politie-inval is overigens heel normaal in Marbella. De laatste tijd gebeurt dat vaker, omdat er veel schietpartijen zijn geweest tussen rivaliserende criminelen. De kustplaats is namelijk niet alleen populair bij rijke mensen, ook criminelen komen er graag. Sowieso is de hele zuidkust van Spanje in trek bij de onderwereld. Er wordt weleens gezegd dat de helft van de Europese drugsbaronnen daar bivakkeert.

Niet toevallig ligt de streek dicht bij de grens met Marokko, de grootste hasjproducent ter wereld. Daarnaast wonen er vanwege het lekkere weer sowieso al veel buitenlanders aan de Spaanse Costa, waardoor criminelen niet direct opvallen tussen de Nederlanders, Duitsers en andere Europeanen. Wat tot slot meehelpt zijn de urbanizacións, een soort beveiligde en afgesloten wijken waar bewoners zich compleet kunnen afsluiten van de buitenwereld. Ideaal voor onderwereldfiguren dus.

Bizar
  • Crimesite
  • NL Beeld / Proshots