Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De beste Nederlandse kickboksers aller tijden 

Nederlandse kickboksers bekleden een collectieve ereplaats in de wereld van de vechtsporten. Er was een periode van twintig jaar waarin 15 van de 19 beste K-1 Grand Prix-kampioenen Nederlands waren.

Kickboksers

Wat maakt Nederland bijzonder goed in kickboksen? Het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat Nederlandse vechters een kickboksstijl ontwikkelden die typisch Nederlands is. De volgende kickboksers waren hier het allerbeste in, maar helaas zijn ze niet meer actief en kun je dus niet op hun vechtpartijen wedden op de Nieuwe-casinos.net legale goksites. 

Peter Aerts

Aerts is een zwaargewichtvechter met drie K-1 Grand Prix-titels op zijn naam. Zijn twintigjarige vechtcarrière werd gekenmerkt door hoge trappen die vaak knock-outoverwinningen opleverden. Deze kenmerkende vechtstijl leverde hem de bijnaam “De Nederlandse Houthakker” op. In 2013 nam Aerts het op tegen Rico Verhoeven; een gevecht dat zowel een overdracht van het stokje was als het einde van een schitterende carrière.

Ramon Dekkers

Het is vermeldenswaard dat wijlen Ramon Dekkers achtvoudig Muay Thai-kampioen is. Hij is ook een ervaren Nederlandse kickbokser met in totaal 186 overwinningen op zijn naam, waarvan 95 overwinningen knock-outs waren. Dekkers leed in zijn carrière slechts 36 nederlagen. Dekkers begon op 12-jarige leeftijd met judo, maar schakelde al snel over op boksen. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar Muay Thai en de grotere MMA-scene. Ramons vechtstijl is een energieke vlaag van trappen en slagen. Zijn vermogen om een ​​blitzaanval uit te voeren is verantwoordelijk voor zijn succes in zowel Muay Thai als kickboksen.

Rob Kaman

Kaman kan bogen op een indrukwekkende carrière van 21 jaar, met 97 overwinningen en 21 verliespartijen. Hij is een middengewichtvechter met een verzameling Muay Thai- en kickbokstitels. Zijn vechtstijl bestond uit verwoestende lage trappen die vaak eindigden in knock-outoverwinningen. De jonge Kaman begon op 16-jarige leeftijd met vechtsporten toen hij voetbal ruilde voor Muay Thai en kickboksen. Kaman zou gaan trainen en deelnemen aan MMA-wedstrijden over de hele wereld. In 1983 won hij het wereldkampioenschap kickboksen. Hij bleef titels verzamelen tot en met 1995. De latere jaren van zijn carrière zouden minder overwinningen, coachingbanen en een acteercarrière bevatten.  

Semmy Schilt

Schilt is een reus, zowel qua gestalte als qua prestatie op het gebied van vechtsporten. Hij is iets minder dan 2 meter lang en heeft vier K-1 Grand Prix-kampioenschappen op zijn naam staan. Semmy is ook een voormalig GLORY-zwaargewichtkampioen. Zijn kickboksrecord telt 38 overwinningen tegen 6 verliespartijen. Het is gemakkelijk om tot de (verkeerde) conclusie te komen dat Semmy's geheime wapen zijn twee meter lange frame is. In werkelijkheid wordt Semmy's grootte ondersteund door precisie en techniek, met verwoestende gevolgen. Deze combinatie is het recept achter drie opeenvolgende K-1-titels.

Ernesto Hoost

Ernesto Hoost is een zwaargewichtvechter en viervoudig K-1-wereldkampioen. Hij is een echte kickbokslegende met een prestatieniveau dat vergelijkbaar is met dat van Ramon Dekkers. Hoosts carrièredebuut in 1993 is de definitie van een snelle opkomst. Bij zijn allereerste poging kwam Ernesto één overwinning te kort om de kampioenstitel te behalen. De rest van zijn carrière is net zo indrukwekkend als zijn eerste grote optreden.

Sport
  • Pexels