Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Astrid Holleeder is de ‘vierde man’

Een opvallend bericht afgelopen week op Crimesite. In de uitwerking van een getuigenverhoor tegen Willem Holleeder werd lange tijd gesproken over een ‘vierde man’. Nu blijkt dat zijn zus Astrid te zijn geweest. Hoe zit dat precies?

Familie Holleeder

*Op de foto: Willem (links) en Astrid (rechts in de stoel) toen het leven nog zo onschuldig was.

Behalve twee zussen, Astrid en Sonja, heeft Willem Holleeder ook nog een broer: Gerard. Hij werd negen jaar geleden, op 23 juli 2015, bij hem thuis door twee rechercheurs verhoord over zijn broer Willem. Dat er een mysterieuze vierde persoon is geweest die bij dat verhoor heeft gezeten, weten we omdat er stiekem een opname van dit verhoor is gemaakt die in november 2023, door Sonja Holleeder, aan de politie is overhandigd.

In haar zelfgemaakte transcriptie werd echter nog met geen woord gerept over de aanwezigheid van een vierde persoon. Evenmin in het proces-verbaal uit 2015. Maar toen afgelopen januari in de zaak tegen Marcel K., volgens justitie de witwasser van het Heinekengeld van Willem Holleeder, de opname door een rechercheur opnieuw werd beluisterd, schreef hij wél in zijn proces-verbaal over een vierde persoon. “Op dit geluidsfragment hoorde ik vier mannenstemmen.” Deze vierde man zei slechts sporadisch wat, nam niet echt aan het gesprek deel en wie hij überhaupt was, werd in het verhoor niet gezegd, aldus de rechercheur.

Onlangs, toen Gerard Holleeder als getuige werd gehoord in de zaak tegen Marcel K., is het mysterie eindelijk opgelost. De vierde man was helemaal geen man, verklaarde Gerard onder ede, maar een vrouw. “Astrid zat erbij. Zij heeft het gesprek opgenomen.” Kennelijk heeft Astrid dus de baard in de keel.

Misdaad
  • Privéfoto