Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

LEGO tegen politie: stop met LEGO-hoofdjes plakken op verdachten

De Deense speelgoedfabrikant is niet blij.

LEGO

De politie in Murrieta, in de Amerikaanse staat Californië, moet per direct stoppen met het gebruik van LEGO-hoofdjes om verdachten anoniem te maken op foto's. Dat schrijft FOX News.

Afdelingshoofd Luitenant Jeremy Durrant zegt tegen Fox News Digital in een statement dat LEGO daar om gevraagd heeft, vooral omdat de foto's van verdachten vrij hard rondgaan op sociale media.

Content 'interessant' maken

Durrant: "De LEGO-groep heeft ons benaderd en op een respectvolle manier gevraagd of we willen stoppen met het gebruik van hun intellectuele eigendom in onze berichten op social media, wat wij natuurlijk snappen. Wij geven dan ook gehoor aan het verzoek."

De luitenant stelt dat de politie in Murrieta op dit moment een beetje aan het experimenteren is met manieren om de content 'interessant' te maken, en op zo'n manier te presenteren dat veel mensen reageren.

Nieuwe wet

In een Instagram-post van vorige week, legde de Amerikaanse politieafdeling uit dat ze de LEGO-hoofdjes op hoofden van verdachten plaatsten om de personen te anonimiseren. Dat laatste schrijft de wet in Californië namelijk voor.

Die wet is op 1 januari 2024 ingegaan, en houdt in dat de politie geen foto's en de bekende 'mugshots' mogen plaatsen als de personen verdacht worden van misdaden die niet gewelddadig zijn. 'Nonviolent', zoals de Amerikanen dat zeggen.Daarnaast moeten ze de mugshots na twee weken van hun sociale mediakanalen verwijderen.

En nu?

Om zich aan de wet te houden, was de politie in Murrieta begonnen met grappige LEGO-hoofdjes over de gezichten van verdachten heen te Photoshoppen. Agenten werden hierin ook steeds creatiever, om de LEGO-bakkes te laten passen bij een specifieke situatie of verdachte. Functionaliteit met humor, was de gedachte.

Naar verwachting vinden agenten wel een nieuwe manier om verdachten te anonimiseren. Barbie- en Ken-hoofdjes, bijvoorbeeld. Of ze trekken wat Disney-plaatjes van het web. De mogelijkheden zijn eindeloos.

LEGO heeft tot dusver niet gereageerd op vragen van FOX over de kwestie.

Entertainment
  • FOX News
  • Murrieta Police Department