Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zo combineer je met nette sneakers

Elke man zou een paar nette sneakers moeten hebben. Of beter nog: meerdere.

Sneakers

Over het algemeen zijn het de vrouwen die kasten vol schoenen hebben. Enkellaarzen, pumps, loafers, hakken en ga zo maar door. Het lijkt wel of ze voor iedere gelegenheid de keuze hebben uit meerdere opties. Soms zelfs schoeisel dat ze al jaren bezitten, maar nog nooit aan hebben gehad. Mannen zijn daarentegen wat bescheidener qua schoenen. Maar dat betekent niet dat het niet slim is wat opties te hebben, met name schoenen die je voor meerdere gelegenheden uit de kast kunt trekken.

Sneakers zijn wat dat betreft ideaal. Vooral sneakers die wat netter zijn kun je combineren met tal van outfits. Van net en chique, tot casual en nonchalant. Zolang je maar zorgt dat de schoenen net en schoon zijn. Anders loop je er sowieso bij als een slons, en daar wordt niemand blij van.

De LT 01 Shades Nubuck Desert Taupe.

Pak

Met een goed pak aan, zie je er al snel gelikt uit. Zorg ervoor dat het pak goed zit, de juiste maat heeft en natuurlijk netjes gestreken is. Dat gezegd hebbende: onder een pak kun je prima voor sneakers gaan. Ja, nette loafers, leren schoenen of ander chique schoeisel kan prima. Maar onder een pak zijn sneakers wel degelijk een optie, wat de look klassiek met een rauwer randje geeft.

Let er daarbij op dat het schoenen zijn zonder opsmuk of drukke patronen zijn. Stijlvolle effen heren sneakers zijn ideaal. Zwarte of witte varianten, of mooie zachte, chique kleuren hebben de voorkeur. Zo past de LT01 shades nubuck jet black van ETQ eigenlijk overal bij. En met wit/off white zit je eigenlijk altijd goed, omdat deze sneakers je outfit wat contrast geven.

De LT 01 Essence Blueberry.

Natuurlijk kunnen gekleurde varianten ook prima, zolang je maar op de kleurcombinatie let. Met stijlvolle sneakers zoals de LT 01 Shades Suede Sand van ETQ valt bijvoorbeeld prima te combineren. Ze zijn neutraal, maar toch nét wat spannender dat een witte schoen. En ook sneakers in de kleur blauw worden gezien als 'must-haves', aangezien blauw - net als zwart - een klassieke kleur is in kleding. De LT 01 Essence Blueberry is daar een mooi voorbeeld van.

Als je meerdere pakken hebt in verscheiden kleuren is het slim om ook minimaal twee paar verschillende nette sneakers te hebben in om altijd stijlvol voor de dag te kunnen komen.

Blauwe sneakers zijn een must-have en passen eigenlijk overal bij.

Casual

Voor de meer casual look geldt eigenlijk precies hetzelfde. Nette sneakers passen prima bij veel verschillende outfits en vallen eigenlijk nooit uit de toon. Neem je bijvoorbeeld een paar nette exemplaren mee op vakantie, dan trek je ze net zo makkelijk aan onder een pak als je chique uit eten gaat, als onder een casual strandoutfit met linnen of korte broek.

Wederom is het belangrijk om te letten op de kleur. Matchen de kleren met de schoenen of zorgen ze voor een mooi contrast? Helemaal goed. Zo kun je beter voor een paar felgekleurde sneakers gaan als je outfit wat neutraler is, en voor neutrale sneakers gaan als je all out bent gegaan met je outfit. Als de boel maar in balans is.

De LT01 shades nubuck jet black passen eigenlijk overal bij.

Andere schoenen

Naast sneakers zijn er ook zat andere populaire heren schoenen die bij veel outfits te dragen zijn. Denk daarbij aan loafers, desert boots, runners of de zogenaamde 'dressed footwear'.

Deze schoenen zijn vaak in allerlei kleuren te krijgen, net als de sneakers. Bovendien kun je nog een beetje variëren met het materiaal van de schoen. Suède schoenen geven een wat chiquere uitstraling, terwijl nubuck - leer dat aan de bovenkant van de huid licht is geschuurd - een robuustere en ruwere look heeft. En dan is er natuurlijk glad leer, dat eigenlijk overal bij past.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met één of twee paar nette schoenen in verschillende kleuren, ben je eigenlijk altijd wel het mannetje. Ongeacht of je nu in pak loopt, of in casual strandkleding rondbanjert.

Lifestyle
  • ETQ Amsterdam