Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Henk Westbroek over z'n moeder: 'Ze werd destijds als een hoer behandeld'

Het leven van Henk nam een bijzondere wending toen hij erachter kwam dat z'n tante z'n moeder was.

Henk Westbroek

Henk Westbroek is een man van vele gezichten. De inmiddels 72-jarige tv-persoonlijkheid is afgestudeerd socioloog, schitterde in de band Het Goede Doel, was radio- en tv-presentator, horeca-ondernemer én politicus. Zijn volwassen leven bestaat dus uit meerdere, zeer uiteenlopende hoofdstukken. Hetzelfde kan over zijn jeugd gezegd worden. Dat blijkt wel uit de onthullingen die de alleskunner in een Story-interview deed.

Toen Henk Westbroek nog een tiener was, hoorde hij namelijk dat z'n tante Nel eigenlijk zijn moeder was. Nel was naar bed gegaan met iemand die niet haar partner was en raakte zwanger. Dat baby'tje was Henk.

'Als hoer behandeld'

De mediamaker vertelt dat het hem niet zoveel deed toen hij hoorde dat tante Nel z'n biologische moeder was. "Als je als vrouw ongewenst zwanger werd, werd je verstoten", legt hij uit. "Ik heb haar begraven, een schat van een vrouw, maar ze werd destijds als een hoer behandeld en vertrok naar het plaatsje Erica in Drenthe. Haar zus adopteerde mij."

Nel bleef voor Henk altijd z'n tante. Een tante waar hij het heel goed mee kon vinden, en die ook gewoon getrouwd was. "Nee, dat was niet mijn vader", aldus Henk. "Mijn vader is onbekend, maar volgens de buren was het de visboer."

Broer

Toen Henk rond de 50 jaar oud was, vertelde een man, ene Peter Zeylmaker, hem ook nog in een bar dat hij z'n broer was. Henk: "Ik zei: Oh, wat grappig."

Z'n broer kwam daar achter bij de burgerlijke stand toen hij in het huwelijksbootje stapte. Daar werd hem verteld dat hij geadopteerd is door een andere familie. Henk noch zijn broer heeft op dit moment een idee wie z'n echte biologische vader is, maar dat hoeven ze ook helemaal niet te weten.

Henk Westbroek is in ieder geval hartstikke blij dat hij er op latere leeftijd ineens een broer bij heeft gekregen. "Ik kan het iedereen aanraden."

Entertainment
  • Story
  • NL Beeld / Patrick van Emst