Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen wil Henk Westbroek als als nieuwe vaste VI-kracht

Genee, Van der Gijp en Derksen komen volgend jaar met een nieuwe talkshow op SBS6. Niet enkel op maandag en vrijdag, zoals nu het geval is, maar elke dag. Mét Henk Westbroek, als het aan de Snor ligt.

Henk Westbroek

De VI-formule is bekend: een tafel met gespreksleider Wilfred Genee, René van der Gijp voor de luchtige noot en aanstekelijke lach, Johan Derksen om heerlijk ongenuanceerd te zeuren over dingen en her en der een tafelgast voor de afwisseling. Het werkt. En hoe. Volgend jaar zou het er echter weleens heel anders uit kunnen gaan zien.

De bedoeling is een nieuw programma op SBS 6. Vanaf januari, en dan elke werkdag, in plaats van enkel op de gebruikelijke maandag en vrijdag.

'Niemand wil'

Dat betekent niet alleen meer Derksen, Van der Gijp en Genee, het trio wordt in het nieuwe concept aangevuld door nieuwe gasten. Elke dag iemand anders, is de bedoeling.

Maar wie? Niet zelden wordt er met een knipoog gesteld dat niemand wil aanschuiven bij de VI-heren. Op Kieft, Hansie Hansie, Jan - Bamihap - Boskamp en Valentijn Driessen na dan natuurlijk. En niet te vergeten gelegenheidsbezoekers zoals Bas Nijhuis en Chris Woerts.

Henk Westbroek

Of het bovenstaande rijtje gasten het vaste drietal ook in het nieuwe programma komt versterken, is nog niet helemaal duidelijk. Zeker is wel dat er op dit moment naarstig gezocht wordt naar vers bloed. Mensen die écht wat te melden hebben, zoals Henk Westbroek. Althans, dat is hoe Derksen denkt over de voormalig front-man van Het Goede Doel.

"Henk heeft politiek inzicht, verstand van muziek, eigenlijk heeft hij overal een mening over. Ik zie hem er graag bij", aldus de Snor tegen het AD. Of dit ook werkelijk gaat gebeuren? Derksen: "Henk weet nog nergens van en ik moet het ook nog met René en Wilfred overleggen en waarschijnlijk hebben zij ook nog wel wensen."

Inmiddels heeft De Telegraaf de zanger/presentator/politicus gepeild en wat blijkt? Westbroek zegt "het in zeer welwillende overweging" te nemen. "Ik ga er maar vanuit dat ze mijn telefoonnummer hebben, dat van hen heb ik namelijk niet", reageert hij op de interesse. "Maar alle gekheid op stok; het lijkt me leuk om het te doen."

Andere namen

Volgens Derksen zijn ook presentatrices Leonie ter Braak en Merel Westrik al benaderd voor een rol in het nieuwe programma - beiden staan op dit moment al onder contract van Talpa. Schrijver Özcan Akyol zou eveneens een telefoontje hebben gekregen van de programmamakers, al moet hij er volgens Derksen nog over nadenken.

Als ideale tafelgast noemt de Snor tot slot nog presentator Sven Kockelmann. "De beste die je kunt bedenken", laat hij De Telegraaf weten. "Maar ja, die ligt vast hè."

Entertainment
  • AD, Telegraaf
  • www.brunopress.nl