Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie looft 20.000 euro uit voor gouden tip ontvoerde Mohamed (71)

Op 25 januari werd de Rotterdamse loco-imam een busje ingetrokken. Tot op de dag van vandaag is hij spoorloos.

Rotterdam

Toen de 71-jarige Mohamed op 25 januari vanuit de moskee naar huis liep, werd de man door twee mannen een busje ingetrokken en meegenomen. Een derde verdachte bestuurde het voertuig. Er bestaan vermoedens dat de ontvoering met een ripdeal rondom honderden kilo's drugs te maken heeft, waar de zoon van het slachtoffer voor verantwoordelijk zou worden gehouden. Nog steeds is de loco-imam onvindbaar. De Rotterdamse hoofdofficier van justitie heeft inmiddels een beloning van 20.000 euro klaarliggen voor degene met de tip die naar de ontvoerde Mohamed leidt.

Zoektocht

Donderdag deed de politie een inval in een woning in Rotterdam-Zuid in verband met de zoektocht naar de loco-imam. Het is niet de eerste keer dat de politie ergens een inval doet in de zaak. Al eerder werd er door de politie in een loods in Nieuwe-Tonge naar de 71-jarige man gezocht. Tot nu toe heeft de politie nog geen spoor gevonden van de vermiste man.

Er is één verdachte in de zoektocht aangehouden, een 45-jarige man uit Zwolle. De politie arresteerde de man op 30 januari op verdenking van betrokkenheid. "Een onderzoeksrechter heeft bepaald dat de man de komende weken in de cel blijft om vragen van de recherche te beantwoorden", schrijft RTV Oost. "Wat zijn rol zou zijn geweest, is nog onduidelijk."

De Telegraaf meldt dat bronnen uit het criminele milieu een groep drugscriminelen hebben genoemd. Deze groep zou mogelijk bestaan uit Serviërs en Albanezen. Een andere groep uit Den Haag, deels bestaande uit personen met Antilliaanse afkomst, wordt ook vanuit het milieu genoemd.

400 kilo drugs

Een zoon van de ontvoerde Mohamed zou door criminelen verantwoordelijk gehouden worden voor een grote ripdeal van 400 kilo drugs. Mogelijk heeft de ontvoering van de Rotterdamse loco-imam hiermee te maken.

De andere zoon van de man werd in juni ontvoerd, hierbij zou het mogelijk om hetzelfde conflict zijn gegaan. De zoon kwam na een tijdje weer vrij. De Telegraaf schrijft dat er begin oktober een schietpartij plaatsvond in de Zoutziederstraat, in Rotterdam-West. Vermoedelijk had dit met dezelfde vete te maken. Er zouden hierbij tien schoten zijn gelost op een auto.

Busje

Het busje met de ontvoerde loco-imam reed weg richting de Mathenesserweg/Taanderstraat in Rotterdam. Het voertuig had valse kentekenplaten. De politie zette de nummerborden in het computersysteem Om 8 uur 's avonds gaf het systeem de laatste 'hit' op de Haringvlietbrug. Vanaf dat moment is het busje spoorloos.

Misdaad
  • Adobe Stock