Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Verdachte moordzaak Weiteveen verzweeg bewust bezit wapens'

Richard K. uit Klazienaveen wordt verdacht van het doodschieten van twee personen in het Drentse dorp Weiteveen. De 50-jarige moordverdachte zou een wapenvergunning hebben als jager en sportschutter, maar zou daarnaast ook wapens in bezit hebben gehad waarvoor hij geen vergunning had.

Wapens

* Foto ter illustratie

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad (AD) blijkt dat Richard K. de moorden zou hebben gepleegd met vuurwapens waarvoor hij geen vergunning had. De krant meldt dat K. het bezit van deze wapens bewust zou hebben verzwegen voor de regionale korpschef. Om wat voor wapens het gaat, is nog onbekend.

In het AD komen verschillende experts aan het woord die zich duidelijk verbazen over het feit dat Richard K. nog in het bezit was van een vergunning voor de wapens. De aangiftes die over en weer - door K. en de slachtoffers - werden gedaan zouden volgens deze deskundigen reden zijn om de wapenvergunning van Richard K. af te nemen.

Om als sportschutter en jager een vergunning te mogen hebben moet je volgens de experts namelijk van onbesproken gedrag zijn. Dat was door die aangiftes niet langer het geval.

Facebook-filmpje

Op 16 januari werden in het Drentse Weiteveen twee mensen van het leven beroofd. Richard K. wordt ervan verdacht een man en een vrouw te hebben doodgeschoten. Één van de lichamen werd in een auto aangetroffen en het andere bij een woning.

Via een livestream op het social media platform Facebook leek moordverdachte K. zijn daad direct na de moorden te bekennen. Richard K. was in de video zichtbaar geëmotioneerd te zien, waarin hij vertelde dat hij opkwam voor zijn gezin na jarenlang conflict tussen hem en de slachtoffers.

De verdachte werd dezelfde dag nog opgepakt en zit voor alsnog achter slot en grendel. Vandaag zal bekend worden gemaakt of K. nog langer in voorarrest zal moeten blijven zitten.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Regiofotografie