Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Karim B. alias 'Taxi' gearresteerd in Marbella: 'Aartsrivaal van Ridouan T.'

De Marokkaans-Nederlandse Karim B. is door de Spaanse politie opgepakt in Marbella.

Karim B.

Karim B. alias 'Taxi' is naar verluidt een grote meneer in de onderwereld. Hij wordt gezien als een kopstuk van de mocro maffia en aartsrivaal van Ridouan T., die inmiddels in de EBI in Vught vastzit en terechtstaat in de zaak Marengo.

De Spaanse autoriteiten jagen al jaren op B. omdat ze hem zien als leider van een grote drugsbende. De criminele organisatie zou zich vanuit verschillende Spaanse steden bezighouden met de import van coke en witwassen. De drugs zouden ook doorgevoerd worden naar Nederland. Naast B. zijn er nog vijf verdachten opgepakt en is bovendien beslag gelegd op zo'n 50 miljoen euro aan goederen, waaronder honderd panden, sieraden, cash en een aantal vuurwapens.

Broer van geliquideerde Samir B. alias 'Scarface'

Karim B. (46) is de oudere broer van Samir B. alias 'Scarface'. Deze Samir werd volgens het AD gezien 'als een van de eerste ‘cokemiljardairs’. Het broertje van Karim B. werd in 2014 echter op brute wijze geliquideerd in een Spaans restaurant in Benahavis.

Er bestaan vermoedens dat hij het aan de stok had met vermeende rivalen Ridouan T. en Rico 'De Chileen'. Justitie gaat er vanuit dat oudere broer Karim B. daarna in het vizier kwam van zijn concurrenten binnen het drugsmilieu. Politie en justitie baseren die vermoedens op onderschepte PGP-berichten waarin er zou worden gesproken over het uitschakelen van B.

Hoewel Karim B. nu is opgepakt in Marbella en in Spanje beticht wordt van serieuze feiten is hij ook verdachte in een Nederlandse zaak. B. zou door het OM in Den Haag worden verdacht van de handel in hard- en softdrugs.

Misdaad
  • de Telegraaf, AD
  • Policía Nacional