Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een overwinning voor Pluisje

Hij leidde Napoli in 1987 in zijn eentje naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Maar ontdook Diego Maradona (1960-2020) in Italië ook de belasting? Ruim drie jaar na zijn dood is het oordeel eindelijk geveld.

Diego Maradona

Hij was niet alleen de grootste, maar ook de meest gestoorde voetballer aller tijden. Had hij toevallig geen talent gehad om met een voetbal te kunnen toveren, dan had hij waarschijnlijk een groot deel van zijn leven achter de tralies gespendeerd. Zijn rijbewijs raakte hij kwijt nadat hij in Buenos Aires onder invloed van alcohol zijn zoveelste verkeersongeluk veroorzaakte. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van veertien maanden voor het bezit van cocaïne. En als klap op de vuurpijl schoot hij met een geweer op journalisten die bij zijn huis braaf stonden te wachten op een quootje over zijn ontslag bij Newell’s Old Boys, wat hem nog eens twee jaar extra voorwaardelijke gevangenisstraf opleverde.

Als speler van Napoli (1984-1991) klopte ook de belastingdienst bij hem aan. Hij kreeg een astronomische claim van 40 miljoen dollar aan zijn broek. Ook moest hij zijn Rolex-uurwerken afgeven. Ruim dertig jaar lang werd er geen definitief oordeel geveld of Maradona inderdaad de belasting ontdook. Maar nu is er eindelijk een einde gekomen aan die juridische strijd. De rechtbank in Italië heeft Pluisje postuum vrijgesproken van belastingontduiking. “Nu kan ik zonder angst om tegengesproken te worden verklaren dat Maradona geen belastingontduiker was,” sprak zijn opgeluchte advocaat. Een belastingontduiker was hij misschien niet, maar een idioot natuurlijk wel.

Misdaad
  • ANPM, AFP