Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aanslag op restaurant Belgische basketballegende: 'Zoon is handlanger van Bolle Jos'

Het Antwerpse restaurant van de Belgische oud-basketballer Willy Steveniers is doelwit geworden van een aanslag. Dat schrijven meerdere Belgische nieuwssites.

De Nachtegaal

Rond 03:00 vannacht klonk er een harde knal in de Antwerpse wijk Wilrijk. Het bleek om een aanslag te gaan op De Nachtegaal, een restaurant dat wordt uitgebaat door oud-basketballer Willy Steveniers (85). De brandweer probeerde te redden wat er te redden viel, maar de schade is groot; de volledige benedenverdieping - met uitzondering van de keuken - is uitgebrand.

"We gaan uit van kwade opzet en sluiten een link met het drugsgeweld niet uit", aldus de Belgische politie tegen de Telegraaf. De explosieven opruimingsdienst doet sporenonderzoek in de horeca-onderneming van de 85-jarige Belgische basketballegende.

Arrestaties in Nederland

Voordat de brand in De Nachtegaal uitbrak is er in de buurt een Nederlandse auto met twee inzittenden gecontroleerd door de politie. Die wagen is later door de Nederlandse politie opgespoord, waarna twee mogelijke verdachten zijn aangehouden. Of de arrestanten iets te maken hebben met de explosie bij het Antwerpse restaurant is nog niet duidelijk.

'Bolle Jos'

De Nachtegaal is een bekend restaurant in Antwerpen en omgeving. Uitbater Willy Steveniers is een voormalig basketbalspeler die wordt beschouwd als de beste Belgische speler van de twintigste eeuw. Zijn bijnaam: 'de Keizer van het Belgisch basket'.

Tegenwoordig runt Steveniers dus een taverne en zijn zoon Nathan (36) was tot enige tijd terug ook bij betrokken bij de zaak. De Steveniers-telg stond volgens volgens de Belgische nieuwssite HLN recent nog ingeschreven op het adres van de woning boven het restaurant.

Nathan werd in het verleden al eens veroordeeld tot 40 maanden cel 'voor het opzetten van wietplantages', maar is ook verdachte in het omvangrijke drugsdossier 'Costa'.

Dat onderzoek bracht volgens het AD "aan het licht dat Nathan en Van Mechelen hand-en spandiensten leverden aan drugsnetwerken rond Lucio Aquino, de voortvluchtige Nederlandse drugsbaron 'Bolle' Jos Leijdekkers en Bandido-president Geert F." De krant bestempelt Nathan zelfs tot 'een handlanger van de Nederlandse drugsbaron Bolle Jos'.

Met 'Van Mechelen' doelt het AD op oud-rijkswachter Willy Van Mechelen, een voormalig politieman die de switch maakte naar de onderwereld en sindsdien in verschillende drugsdossiers werd veroordeeld. Volgens het AD is Van Mechelen een van de beste vrienden van de 85-jarige basketballegende Willy Steveniers.

Misdaad
  • het AD, de Telegraaf
  • Google Streetview