Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Weense 'daklozenmoordenaar' blijkt 17-jarige jongen met keukenmes

De jongen meldde zich samen met zijn advocaat op het politiebureau. Daarmee lijkt er een einde gekomen aan het mysterie rond de aanvallen op Weense daklozen afgelopen zomer.

Daklozen

Afbeelding boven ter illustratie

Is er een seriemoordenaar actief in Wenen? Die vraag stelden de Oostenrijkers zich afgelopen juli en augustus. Binnen vier weken werden er drie daklozen neergestoken. Twee van hen overleden aan hun verwondingen, een derde slachtoffer overleefde de aanval ternauwernood.

Lange tijd tastte de recherche in het duister, maar inmiddels lijkt de verantwoordelijke te zijn gevonden. Een 17-jarige jongen meldde zich met zijn advocaat bij de politie 'omdat hij moeite had met zijn geweten'. Dat schrijft het AD.

Daklozen met keukenmes doodgestoken

Op 12 juli werd het eerste slachtoffer gevonden. Op een bankje in een Weens park lag een 56-jarige man die door messteken om het leven was gebracht. Anderhalve week later was het weer raak, toen een 51-jarige vrouw werd aangevallen. Ook zij werd gestoken, maar het slachtoffer overleefde de aanval. Drie weken later werd een derde slachtoffer gestoken en gesneden. Enkele dagen na de steekpartij overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een woordvoerder van de politie liet destijds weten dat het letselpatroon aangaf dat het om dezelfde dader zou kunnen gaan. In de weken erna werden de politiepatrouilles rond plekken waar zich veel daklozen begeven opgeschroefd.

Het mysterie lijkt nu dus opgelost. De 17-jarige jongen zit op dit moment vast en het vermoedelijke moordwapen - een keukenmes - is in beslag genomen. Volgens een Oostenrijkse krant hoorde de verdachte stemmen die hem aanspoorden de daklozen aan te vallen.

Misdaad
  • AD, NU.nl
  • Adobe Stock