Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zijn oordoppen op maat geschikt voor watersporten?

Zwemoordoppen, je hebt er vast weleens van gehoord of ze gezien in het zwembad. Maar wat zijn het precies en wat zijn er de voordelen van?

Zwemoordoppen

We vinden het heerlijk om in het water te zwemmen of aan watersport te doen. Wel kan dit water voor gevoelige gehoorgangen of wanneer je buisjes in je oren hebt voor problemen zorgen

De kans is dan groot dat je last krijgt van oorpijn of een oorontsteking na het zwemmen. Het aanschaffen van goede oordoppen is dan ook zeker aan te raden, maar als je aan watersport doet, zijn op maat gemaakte oordoppen dan ook aan te raden?

Wat zijn zwemoordoppen precies? 

Tijdens het zwemmen of watersporten is de kans groot dat er water in je oren komt. Bij gevoelige gehoorgangen kan dit al snel leiden tot een oorontsteking of oorpijn. Dit is natuurlijk niet fijn en je wilt het liever voorkomen dan moeten genezen. Met zwemoordoppen kun je dit voorkomen. Niet alleen bescherm je hiermee je oren tegen water, maar het beschermt ze ook tegen harde geluiden. Dit kan ook handig zijn bij watersporten, zoals surfen, om je oren te beschermen tegen het water en het bulderende geluid van de golven om je heen. Met betaalbare oordoppen op maat weet je zeker dat je oren goed beschermd zijn.

Voordelen van oordoppen tijdens het watersporten 

Zeker tijdens het watersporten is de kans groot dat je water in je gehoorgang krijgt. Doordat je valt met bijvoorbeeld surfen of waterskiën, kan er in één keer veel water diep in je gehoorgang terechtkomen. Je oor zal verdoofd aanvoelen in combinatie met een doffe druk. Hierdoor kun je last krijgen van een zwemmersoor, surfersoor, een oorontsteking oplopen of zelfs gehoorverlies. In deze gevallen geldt zeker dat je het beter kunt voorkomen dan genezen. Dit doe je door goede oordoppen aan te laten meten. Naast dat oordoppen voorkomen dat er zoveel water in je gehoorgang komt, biedt het ook nog andere voordelen. Zo zal het je oor beschermen tegen chloor, vuil of andere bacteriën die ook weer een oorontsteking kunnen veroorzaken. Daarnaast beschermt het je oren ook tegen harde geluiden van bijvoorbeeld de golven en zul je geen waterdruk op je oren voelen.

Op maat gemaakte zwemoordoppen 

Als je oordoppen voor watersport nodig hebt, is het aan te raden om deze op maat te laten maken door een audicien. Op maat gemaakte zwem-oordoppen zullen je de meeste voordelen bieden. Tijdens het aanmeten wordt er een afdruk van je oor gemaakt. Zo weet je zeker dat de oordoppen de perfecte pasvorm hebben, comfortabel zitten, lekdicht zijn en ook niet uit je oren kunnen vallen tijdens het watersporten. Dit maakt ze ook een stuk duurzamer dan universele oordoppen. Daarnaast zijn er verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen voor zwemoordoppen. Er is zelfs een speciaal drijvend materiaal mogelijk, waardoor je ze makkelijker terug kunt vinden mochten ze uit je oren vallen. Door voor een opvallende kleur te kiezen, kun je ze al helemaal makkelijk terugvinden. Ook zit er een unieke filter in de oordoppen, waarmee het omgevingsgeluid tot een veilig niveau gedempt kan worden. Dus, zijn er oordoppen geschikt voor watersporten? Het antwoord is ja!

Lifestyle
  • Adobe Stock