Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse 'nachtclub' blijkt handelsplek criminele organisatie: Nederlanders gearresteerd

Van buitenaf leek het pand een doorsnee nachtclub, maar achter de voordeur werd er weinig gedanst.

Spanje

In het Spaanse L'Alfàs del Pi, vlakbij Benidorm in de provincie Alicante, heeft de Guardia Civil een drugsnetwerk ontmanteld. Dat gebeurde na een inval bij een 'discotheek'.

Althans, het leek een discotheek. Binnen werd er echter weinig gedanst, en tóch werd het pand drukbezocht. Zowel door de lokale bevolking als door toeristen die door taxi's werden afgezet voor een kort bezoekje aan het gebouw.

Nederlanders opgepakt

Dat was ook de reden waarom de politie de boel al een tijdje in de gaten hield. En terecht, zo bleek tijdens de inval. In het pand bevonden zich 25 mannen, waarvan er tien zijn aangehouden. Allen worden ze verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Onder de verdachten bevinden zich een aantal Nederlanders. Hoeveel precies, is niet bekend, maar dat het om een internationaal gezelschap gaat is duidelijk; andere verdachten komen uit Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Marokko.

Heel toevallig is dit niet, aangezien L'Alfàs del Pi een van de Spaanse dorpen is met de hoogste concentratie Europese immigranten. Het gebied is onder meer in trek bij Britten, Scandinaviërs en Nederlanders. Er zijn daarom ook veel Engelse pubs, Nederlandse snackbars en bruine kroegen te vinden.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Adobe Stock