Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

3 trends voor pelletkachels die ook bezitters van houtkachels verleiden

Sfeervoller, eenvoudiger en nog duurzamer: er zijn 3 trends voor pelletkachels die bejubeld worden in de branche. De – nieuwste generatie – pelletkachels zijn bijna niet aan te slepen, zo gewild zijn ze. Navraag bij marktleider BlueSolid bevestigt de populariteit van de (moderne) pelletkachel. Maar wat zijn dan nu die trends, die trends die zelfs houtkachelbezitters verleiden? We zetten de pelletkachel-trends op een rijtje:

Pelletkachel

1. Pelletkachel met 100% sfeer en uiterlijk van een houtkachel 

Een houtkachel vergt inspanning. Je moet slepen met houtblokken om zelf een vuur te maken. Je kachel geeft mooi vuur na dit gedoe. Je kunt er even van genieten, daarna moet je er weer mee bezig. Bijvoorbeeld omdat de vlam afneemt. Kom van de bank af: je zult altijd handmatig moeten doseren.

Pelletkachels daarentegen doen de dosering helemaal zelf. Je vult simpel een opslagtank voor houtpellets, een soort schone houtkorrels. Vervolgens kun je lekker blijven liggen op de bank: de pelletkachel doseert automatisch perfect. Het wordt sneller warm en het blijft langdurig lekker warm.

Maar bezitters van houtkachels wezen op een verschil in sfeer. Een vlambeeld bij houtblokken geeft gezelligheid, oogt mooi en werkt rustgevend. Als pellets vanuit de opslag worden aangevoerd en daarna verbranden, mis je dat mooie beeld van houtblokken. Tot nu, want er is een nieuwe trend!

Dé nummer 1 trend is een pelletkachel als 100% houtkachel-model, mét speciale houtblokken rond het vuur. Dat oogt net zo gezellig en sfeerrijk. Daardoor heeft deze nieuwe generatie pelletkachel, ook wel houtkachel op pellets genoemd, een uniek aankoopargument. Je hebt het gemak van een goede pelletkachel, met alsnog het uiterlijk en de sfeer van een houtkachel. Een gouden combinatie.

2. Schuldvrij stoken dankzij speciaal filter in ‘houtkachel op pellets’

Mensen met pelletkachels stoken sowieso al bijna houtrookvrij. Dat komt omdat de pelletkachel veel minder uitstoot dan een houtkachel. Alleen er mag natuurlijk nog een duurzaam schepje bovenop. De grootste aanbieder van nieuwe generatie pelletkachels, BlueSolid, veroorzaakt een tweede trend: schuldvrij stoken dankzij het Pellet-ABC rookfilter tegen geur en fijnstof. Geen overlast voor de buren.

Deze trend overtuigt ook vooral bezitters van houtkachels. In het duurzame tijdperk is het ‘not done’ om buren in de mist en rook te zetten. Zeker niet wanneer buren zelfs astmatische klachten hebben. Ouderwets hout stoken gaat in tegen de sociale norm en stoot buren tegen het zere been. De After Burning Catalysator van de marktleider rekent af met overlast en schuldgevoelens: lekker stoken.

3. Comfortabel stoken met een stille pelletkachel en een stille stop 

Tot slot hekelden bezitters van houtkachels het geluid van een pelletkachel. Als je een pelletkachel van de oude generatie uitzet, dan maakt het autonome uitblaasproces lawaai. Om die reden is de ‘Silent Stop’-functie helemaal trendy. De nieuwe pelletkachels blazen stilletjes uit.

Of de kachel nu in een lage stand brandt of uitgaat: je hoort geen verschil. Samengevat biedt de supertrendy ‘houtkachel op pellets’ het beste van beide werelden: houtkachels en pelletkachels.