Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man organiseert sportwedstrijd gebaseerd op bizarre krantenkoppen

Een man uit Florida heeft een sportevenement georganiseerd gebaseerd op verschillende nieuwsberichten over de zogenaamde ‘Florida Man'.

Sporten

The Florida Man is eigenlijk een term voor nieuwsberichten van vreemde en criminele acties van mensen in de staat Florida. Denk hierbij aan krantenkoppen als “Florida Man bombardeert garage die zijn auto in beslag nam, maar raakt zijn eigen voertuig” of “Man uit Florida probeerde McDonald's te betalen met wiet.”

Bierbuikworstelen

Nu zal er dus een sportevenement worden gehouden gebaseerd op dit soort bizarre krantenkoppen. Zo zal bierbuikworstelen een onderdeel zijn. Net als een hindernisbaan waar je moet voorkomen dat je gearresteerd wordt. Hierbij moet je over hekken springen en door achtertuinen rennen. Alles om te voorkomen dat je wordt gepakt door echte politieagenten.

Daarnaast zullen deelnemers met een speciale bril - waardoor je het zicht hebt van iemand die dronken is - door een zwembad met modder moeten zwemmen. Tot slot zal het evenement afgesloten worden met brandweermannen en politieagenten die met elkaar de strijd aangaan.

De organisatoren spreken op hun website van een uniek Florida-spektakel. Aan Orlando Sentinel vertelt initiatiefnemer Pete Melfi dat hij met anderen nadacht over een uniek evenement om in te spelen op de bizarre krantenkoppen uit de staat. Uiteindelijk kwamen zij op het idee om er een sportwedstrijd van te maken. Dat werd uiteindelijk dit evenement onder de naam The Florida Man Games.

Beroemdheden

Het lijkt erop dat er veel belangstelling is voor het evenement. Zo zullen de voormalige American Footballspeler Dan Clark en actrice Lori Fetrick in de jury zitten. Ook zullen er mogelijk nog meer beroemdheden naar het evenement komen.

Het wordt volgens Melfi een dag vol modderspellen en hindernisbanen. De deelnemers hebben op deze manier de kans om tenminste één dag te leven als een Florida-man. De eerste editie van het sportevenement zal op 24 februari plaatsvinden in het plaatsje St. Augustine.

Bizar
  • AP news, Orlando Sentinel, The Florida Man Games
  • Adobe Stock