Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie vindt lichaam onderaan klif in zoektocht naar moordverdachte Paul T.

In de zoektocht naar de Nederlandse hockeycoach Paul T. heeft de Australische politie een lichaam gevonden. T. wordt ervan verdacht zijn ex Lilie James, een 21-jarige waterpolodocente te hebben vermoord.

The Gap

De twee zouden nog niet zo lang geleden een ‘geheime relatie’ met elkaar hebben gehad. Zo zou het pas een paar dagen uit zijn. Lilie kwam deze week niet thuis van school. Bekenden van haar lichtten toen de politie in. Volgens The Daily Mail zou T. zelf ook de politie hebben gebeld uren na de moord. Haar lichaam werd gevonden in een badkamer op de school.

Klif

De Australische autoriteiten zijn sinds donderdag met man en macht aan het zoeken naar Paul T. De Nederlander woont en werkt al jaren 'down under'. Nu heeft de politie in Australië een stoffelijk overschot gevonden. Dat melden Australische media. Het lichaam werd gevonden in het water beneden aan een klif. Nader onderzoek moet nu uitwijzen of het daadwerkelijk om het lichaam van T. gaat.

Eerder werden er al spullen van de Nederlander gevonden vlak bij de klif in de buurt van Sydney. Om precies te zijn bij het uitkijkpunt The Gap in Vaucluse, de vermoedelijke woonplaats van de verdachte. Het gaat hier om onder andere een rugzak. Ook werd een grijze auto weggetakeld.

Omdat het lichaam onder aan een klif lag, was het moeilijk om het te bergen. Het lichaam is nog niet formeel geïdentificeerd. De politie verwacht later op de dag meer informatie te kunnen geven.

Wat is er gebeurd?

De agenten zouden donderdag na het telefoontje van T. richting de school in Sydney zijn gereden, waar ze het lichaam van James aantroffen in een badkamer bij een gymzaal. Volgens de berichten is de jonge Australische op brute wijze om het leven gebracht. Mogelijk met een hamer. Dat schrijft het AD.

Camerabeelden bevestigen dat Paul T. zijn ex volgde naar de doucheruimte en even daarna in zijn eentje vertrekt. Vier uur later zou hij dus zelf de politie hebben ingelicht over de dood van James. Na zijn telefoontje is T. van de radar verdwenen.

T. groeide op in Brabant maar verhuisde als tiener naar Australië. Daar ging hij naar St Andrew's. Toen hij in 2017 zijn diploma behaalde, bleef hij werkzaam op de school. Voor zover bekend is Paul T. nog nooit met de politie in aanraking geweest.

Misdaad
  • AD, The Daily Mail
  • Adobe Stock