Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Nederland gaat eigen olympisch record verpletteren’

21 jaar geleden waren de Olympische Spelen één grote medaille-oogst voor de Oranje-formatie. Destijds pakten we 25 medailles - een record dat volgens sportdatabureau Gracenote deze zomer compleet aan diggelen geslagen gaat worden.

‘Nederland gaat eigen olympisch record verpletteren’

Dit jaar reist het Nederland onder leiding van Pieter van den Hoogenband af naar Japan om de sportwereld op stelten te zetten. Een goede generatie sporters zorgt er meteen voor dat de ogen gericht zijn op het record dat vlak na de eeuwwisseling in Sydney gezet werd, toen Van den Hoogenband zelf nog voor vier medailles zorgde.

Volgens Gracenote zou de Nederlandse selectie dit jaar goed zijn voor 46 plakken. Een behoorlijke verbetering, zeker als je bedenkt dat twee jaar geleden nog voorspeld werd dat we slechts op 19 medailles moesten rekenen. Daarbij komt natuurlijk wel een kanttekening kijken: volgens de datajagers is het dit jaar vele malen moeilijker om goede voorspellingen te doen, vanwege het virus natuurlijk.

Niet op het podium

49 medailles zou natuurlijk mooi zijn, maar het is niet genoeg om tot de top drie door te dringen. Met kolossen als Rusland (73 voorspelde medailles), China (85) en de Verenigde Staten (114), hoeven we niet op een podiumplek te rekenen. Maar ach, als we dat record echt verbreken, hoor je ons niet klagen.

Sport
  • telegraaf.nl
  • BrunoPress