Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stijlvol reizen doe je in deze elektrische auto’s

Op een milieuvriendelijke manier rondrijden in een stijlvolle wagen? Gelukkig zijn er genoeg stijlvolle elektrische modellen om uit te kiezen. In dit artikel lichten we drie stijlvolle EV’s waarmee je geheel in style op pad kan.

Volkswagen

Volkswagen ID.3 

De Volkswagen ID.3 is een elektrisch model waarbij er ruime keuze is tussen verschillende betaalbare en krachtige uitvoeringen. Je kan het zo luxe maken als je wil. Zo is de ID.3 Pro S Business uitgerust met onder meer verwarmbare voorstoelen en Keyless Access. Nieuw vind je deze EV’s vanaf 31.700 euro, voor een occasion betaal je - afhankelijk van de kilometerstand en de opties - meestal een stuk minder.

Wat de prestaties betreft zijn er verschillende opties beschikbaar, met verschillende batterijpakketten die een bereik bieden van ongeveer 300 tot 540 kilometer op een enkele lading. De ID.3 is niet alleen milieuvriendelijk, maar biedt ook een comfortabel en ruim interieur.

Nissan Ariya

De Nissan Ariya is een elektrische crossover die de aandacht trekt met zijn futuristische design. Met een instapprijs net onder de 50.000 euro biedt de Ariya een ruim interieur en moderne technologieën. Zo vind je in de Ariya Advance Nissan's geavanceerde ProPILOT-assistentiesysteem voor semi-autonoom rijden.

De actieradius verschilt per model, met een bereik dat varieert van ongeveer 360 tot 500 kilometer op een enkele lading. Dit maakt de Ariya geschikt voor lange ritten, maar ook voor dagelijks woon-werkverkeer. Het feit dat deze elektrische SUV ook beschikbaar is met vierwielaandrijving maakt hem extra aantrekkelijk voor mensen die graag op avontuur gaan.

Hyundai Ioniq 5 

De Hyundai Ioniq 5 is een opvallende elektrische auto met een bijzonder en modern ontwerp. De Ioniq 5 is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een stijlvol en uniek elektrisch voertuig. Zowel nieuw als gebruikt valt de Ioniq in de categorie EV’s tot 50.000 euro, al is dat deels afhankelijk van de versie.

De Ioniq 5 biedt een indrukwekkende actieradius van ongeveer 400 tot 480 kilometer, afhankelijk van de gekozen batterij. Het interieur is ruim en voorzien van hoogwaardige materialen en innovatieve functies, zoals een uitschuifbare middenconsole en ultrasnelle laadmogelijkheden.

Subsidie voor elektrische voertuigen

In 2023 kan je een subsidie aanvragen voor de aankoop van je elektrische auto. De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) helpt met het aantrekkelijker maken van elektrische voertuigen. Voor een subsidie elektrische auto moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de auto onder andere 100% elektrisch zijn en een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer. Ook moet de auto na het aanvragen van de subsidie minimaal drie jaar op jouw naam blijven staan. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van voorwaarden, lees je daarom goed in voordat je een elektrische auto aanschaft.

In totaal heeft de overheid € 67 miljoen voor nieuwe elektrische auto’s en € 32,4 miljoen voor occasions beschikbaar gesteld. Controleer voor de aanschaf altijd even of er nog genoeg in het potje zit, zodat je zeker weet dat je ook gebruik kan maken van de subsidie.

Kun je geen subsidie meer aanvragen in 2023? Gelukkig kun je ook volgend jaar aanspraak maken op de tegemoetkoming. Let op: voor zover bekend is 2024 het laatste jaar waarin de regeling bestaat. Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto ontvang je volgend jaar € 2.550. Bij een occasion gaat het wederom om € 2.000.

Lifestyle
  • Unsplash